Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul medicului Adina Alberts: Orban şi Firea se ceartă în timp ce oamenii aşteaptă măştile gratuite, aşa cum prevede legea

Facebook
Adina Alberts

Medicul Adina Alberts acuză că premierul Ludovic Orban și primarul Capitalei, Gabriela Firea, sunt preocupați exclusiv de lupte politice și uită de obligațiile pe care le au față de cetățeni.

"Orban şi Firea îşi ascund interesele electorale într-un joc oribil, prejudiciind sănătatea cetățenilor beneficiari ai acestei legi. Ca de obicei, în timp ce oamenii aşteaptă să primească măştile, Premierul și Primarul General încearcă să își tragă foloase cât mai mari de pe urma acestei nevoi a omului simplu, transformând prevederile acestei legi într-un beneficiu electoral propriu. Aşa cum scrie în lege, Guvernul, prin Ministerul Sănătății, trebuie să ofere gratuit câte 30 de măști de persoană lunar, pentru persoanele încadrate în grad de handicap, pentru cele care beneficiază de alocație pentru familie sau de ajutor social, și pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de lei. Conform acestei legi ( Legea 146/23 iulie 2020) autoritățile locale trebuiau să întocmească liste nominale cu toate persoanele care îndeplinesc condițiile de mai sus, și să le transmită DSP-urilor, care, la rândul lor, să le transmită către Ministerul Sănătății. Iar distribuirea măștilor către populație ar trebui să se facă în sens invers, de la Minister la DSP, și apoi la autoritățile locale care se vor ocupa ca măștile să ajungă la populație. Două comentarii am de făcut:

1. Ce traseu anevoios!!! De ce trebuia să introducem DSP-urile în această schemă?! DSP-uri care s-au dovedit de atâtea ori depășite de situație....

2. Orban, sesizând că trebuie să dea pe mâna edililor locali, aflați în plină febră electorală, o asemenea "mană cerească", întârzie să distribuie măștile gratuite către populație pentru că, nu-i așa, beneficiul electoral va fi trecut în contul primarilor aflați în funcții.

#SanatateaTAPrioritateaMEA", scrie Alberts pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.