Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul unui academician celebru: Klaus Iohannis este președinte la Facebook

klaus iohannis imn

Unul dintre cei mai apreciați academicieni ai României, fost ministru, lansează un atac la președintele Klaus Iohannis.

"Problema este ce se va întâmpla peste un an? Ce Parlament vom avea peste un an? Cine va veni din partea stângii candidat la preşedinţie, cine va veni din partea dreptei candidat la preşedinţie? Domnul Iohanis este un respectabil preşedinte de Facebook", a spus Răzvan Theodorescu.

Citește și: Traian Băsescu a scăpat de un dosar penal

În opinia istoricului Răzvan Theodorescu, partidele politice din România au suferit transformări importante în decursul ultimelor două decenii.

"Trecerile de la un partid la altul - iar domnul Dragnea nu este singur -, traseismul a existat. Trădarea este în spiritul românului", a afirmat profesorul la Realitatea TV.

Citește și: CUTREMURĂTOR Fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor spune lucruri șocante

Referindu-se la schimbările din PSD şi PNL, Theodorescu a arătat că acestea s-au produs mai ales în ceea ce priveşte calitatea persoanelor din fruntea partidelor.

"De ce nu avem noi o clasă politică în momentul de faţă? De ce Parlamentul arată cum arată? Este interesul personal. Dacă în anii '90 au existat nişte oameni - unii foşti membri ai Partidului comunist, - erau nişte oameni civilizaţi, oameni cu frică. După momentul Năstase... - desfiinţarea lui Năstase ar trebui studiată în manualele de politologie. El era un om bine al stângii. Îmi dau seama ce distanţă e de la el la această magmă informă care este acum PSD-ul", a comentat el.

Citește și: Ce nu s-a văzut la televizor: Cum și-a bătut joc Victor Ponta de Liviu Dragnea / VIDEO

De asemena, istoricul a amintit că, în acest context, de la Revoluţia din 1989 şi până în prezent, românii au votat, de fapt, întotdeauna, "împotriva" unui candidat şi nu "pentru" unul anume.

"În ţara asta săracă se vot deseori cu dreapta. Românul nu îţi mulţumeşte că i-ai făcut nişte facilităţi. Românul, când este nemulţumit, atunci reacţionează. În 25 de ani, o singură dată s-a votat pozitiv. Apoi s-a votat contra ceva: contra lui Iliescu, contra lui Vadim, contra lui Năstase, contra lui Geonă. (...) În 25 de ani s-a ridicat mahalaua, România s-a mitocănizat", a conchis istoricul Răzvan Theodorescu.

Citește și: ADEVĂRATUL motiv pentru care Sorin Oprescu nu a fost eliberat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.