Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacurile cu rachete hipersonice al Rusiei asupra Ucrainei evidențiază vulnerabilitatea occidentală din cauza lipsei analoagelor (The Washington Post)

Sputnik France
Kinjal racheta

Folosirea rachetelor hipersonice "Kinjal" de către Rusia în Ucraina a arătat că SUA și aliații săi nu deţin arme analoage, că sunt greu de interceptat cu sistemele moderne de apărare antirachetă și pot fi echipate cu focoase convenționale și nucleare, se afirmă într-un articol publicat în The Washington Post preluat de rador.

Potrivit autorilor acestuia, utilizarea rachetelor "Kinjal" în Ucraina "subliniază vulnerabilitatea Occidentului" și "a reînnoit temerile cu privire la arsenalul avansat" al Rusiei, care "deține arme cu capacitate nucleară greu de interceptat, pe care SUA și aliații nu le au încă".

Publicația consideră că demonstrația "Kinjal" în condiții de luptă "crește presiunea asupra Washingtonului, pe măsură ce cursa hipersonică a înarmărilor se încinge, iar Washingtonul trebuie să tragă tare din urmă".

Astfel, fostul secretar adjunct al apărării al SUA, Michael Griffin, care a supravegheat domeniul cercetării și dezvoltării militare, consideră că Statele Unite ale Americii vor avea o capacitate defensivă împotriva rachetelor hipersonice nu mai devreme de jumătatea anilor 2020.

Potrivit afirmaţiilor cercetătorului Institutului Regal Unit pentru Studii de Securitate și Apărare din Londra, Sidharth Kaushal, "majoritatea țărilor importante consideră rachetele hipersonice ca o categorie prioritară de arme". Acesta a adăugat că armele hipersonice sunt greu de interceptat din cauza vitezei, altitudinii și a manevrabilității lor.

În același timp, în articol sunt cuprinse critici aspre la adresa deciziei de a folosi "Kinjal" în Ucraina. Kaushal a declarat că pentru a lovi instalațiile și infrastructura energetică ucraineană ar fi putut fi folosite alte arme, mai puțin costisitoare.

Potrivit publicaţiei, utilizarea de către Rusia a rachetelor hipersonice în Ucraina "a ridicat doar semne de întrebare cu privire la potențiala risipă a unora dintre cele mai avansate și mai scumpe arme ale Rusiei".

Articolul susține că utilizarea rachetelor "nu pare să fi schimbat cursul" conflictului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.