Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atât de specialist este Octavian Jurma: Calcula că tulpina Omicron va fi dominantă în România încă de săptămâna trecută, iar INPS îi 'dă în cap cu datele'

Facebook
Octavian Jurma

”Mutația Omicron va fi dominantă până la finalul săptămânii în România, „cu toate eforturile autorităților de a cosmetiza situația”! Asta spunea cu fix o săptămână în urmă ”specialistul” Octavian Jurma. Calculele lui erau făcute când România anunța că are numai 38 de cazuri de pacienți infectați cu Omicron.

Profeția falsă a lui Octavian Jurma poate fi citită AICI

Jurma trâmbița, la începutul săptămânii trecute, că până pe 2 ianuarie, tulpina Omicron va defila în România. Însă, INSP îi dă cu ”datele în cap” așa-zisului medic. Săptămâna trecută au fost confirmate 67 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Totuşi, susţin specialiştii, "în acest moment nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Omicron".

Potrivit datelor publicate, marţi, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, până în 2 ianuarie 2022 au fost raportate la INSP-CNSCBT 8.086 secvenţieri, din care 195 în săptămâna 52 (27 decembrie - 2 ianuarie).

Cele 195 secvenţieri din săptămâna 52 au fost raportate de INCDMM Cantacuzino (90) şi INBI "Prof. Dr. Matei Balş" (105).

Astfel, au fost confirmate 7.480 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: Alpha - 1.722, Beta - 11, Gamma - 23, Delta - 5632, Omicron - 92.

Tot RAPORTUL INSP poate fi citit AICI .

Un alt ”profet mincinos” a fost și Emil Boc. Edilul Cluj-Napocii spunea, la începutul lunii noiembrie că ”(...) vom avea un Crăciun cu probleme, în loc să ne bucurăm de familie, vom merge la cimitir”.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.