Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție! Site-ul Ministerului Educației a fost compromis - Minează criptomonede

atentie

Site-ul Ministerului Educației, www.edu.ro, a fost compromis! Cineva din interiorul sau exteriorul Ministerului a urcat un script care minează criptomonede.

"Primele concluzii sunt că, într-adevăr, site-ul Ministerului Educației, www.edu.ro, a fost într-un fel sau altul compromis și, fie cineva (n.a din interior) a urcat în mod intenționat un script de minare de criptomonedă, fie site-ul a fost spart din exterior și cineva a urcat acolo atât acest script, cât și alte URL-uri către diferite servicii (n.a site-uri de escorte din Turcia)", a declarat, pentru HotNews.ro, Cătălin Pătrașcu, șef al serviciului de securitate informatică și monitorizare la Centrul Național de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO).

Austria vrea să dea lovitura de graţie muncitorilor din România şi alte ţări est-europene: Să nu mai poată lucra în Occident!

Scriptul nu a fost încă îndepărtat, spune acesta.

"Site-ul oficial al MEN a fost atacat informatic de două ori, în decursul ultimelor două luni. Referitor la aspectele semnalate, se fac verificări pentru a se identifica sursa acestor atacuri cibernetice. În acest moment, se lucrează la remedierea problemelor. Ministerul Educației se află în procedură de trecere la un nou standard de protecție cibernetică", a declarat Ministerul Educaţiei, pentru sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.