Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENȚIE: Teroriștii internetului LOVESC România: Calculatoare criptate şi şantaj pe faţă

hacker

Atacuri informatice bine țintite care vizează firme sau persoane private au devenit principala ocupație a unor indivizi care ”bântuie” prin spațiul virtual.

Hackerii cer apoi victimelor ale căror calculatoare au fost lovite de virusuri recompense pentru a le se oferi, chipurile, ”cheia” decriptării atacului cibernetic.

Sultanul continuă EPURAREA în Turcia, dar face o promisiune ESENȚIALĂ

Principala armă a hackerilor este un sistem informatic performant creat de marina militară americană pentru a-și pune la adăpost comunicațiile și informațiile lansate în spațiul virtual. În timp, softul – care ascunde IP-ul calculatorului și asigură postura de anonim pe internet -, a fost abandonat de ”părinții” săi, a scăpat pe piața liberă și a intrat pe mâna unor indivizi care-l folosesc în atacuri informatice urmate de cereri de răscumpărare.

RUPTURĂ mare în PSD! Un important lider și-a dat DEMISIA: 'Nu vreau să fiu părtaș la EȘEC'

E un soft care e la liber și se poate instala în doar cinci minute. Cu el utilizatorul ajunge în partea întunecată a internetului (n.r.dark site) unde se înarmează cu tot ce are nevoie și unde poate să pregătească, din postura de anonim, orice atac informatic”, a declarat scms. Ionuț Stoica, șeful Biroului de Investigare a Infracțiunilor Informatice din cadrul IGP, pentru Libertatea.

Cum se derulează o astfel de lovitură în spațiul virtual? Hackerul trimite un mail criptat la adresa electronică vizată, iar calculatorul, laptopul sau cardul vizat ”îngheață”.

Atacul ”teroriștilor” internetului este urmat de o cerere de răscumpărare al cărei cuantum variază în funcție de valoarea informațiilor și de ”rangul” celui virusat. Cel mai adesea este vorba de sume care se învârt în jurul a 1.000 de dolari în schimbul cărora hakerii ar pune la dispoziție antidotul, cheia pentru decriptarea atacului cibernetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.