Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție! Un virus periculos circulă pe Facebook

NY Times
facebook

stiripesurse.ro vă prezintă principalele teme ale zilei din presa de mâine:

Digi24:

Un virus periculos circulă pe serviciul de mesagerie de la Facebook şi deja a infectat zeci de mii de utilizatori. Atacatorii fură parolele, informaţii despre cardurile bancare şi istoricul căutărilor de pe Google. Mulţi cad în plasa hackerilor pentru că mesajul infectat pare trimis de o persoană din lista lor de prieteni. În weekend, un atac similar i-a vizat pe fanii celebrului serial Game of Trones.
Virusul care circulă pe Facebook messenger se răspândeşte cu o viteză incredibilă şi pentru că se bazează pe o schemă simplă, bazată pe curiozitatea victimelor. Victima primeşte mesajul de la un prieten din listă.
„Mesajul va fi trimis sub forma „uite un video pe care trebuie să-l vezi neapărat" sau „uite o ştire foarte interesantă către toţi prietenii victimei. În momentul în care unul din ei dă un click pe link li se va promite un videoclip extraordinar şi li se va cere să instaleze şi o aplicaţie”, a declarat Liviu Arsene, specialist în securitate IT.
Accesarea link-ului care te îndeamnă să vizonezi un videoclip îi deschide atacatorului calea către toate informaţiile personale aflate în computer. Totul se întâmplă în câteva secunde.
„Scopul ameninţării este acela de a colecta informaţii personale de la victime. Informaţii personale cum ar fi: parole, conturi de Facebook, carduri bancare pe care le introduceţi atunci când faceţi cumpărături online”, a mai spus Arsene. (Mai multe detalii AICI)

Romania Libera:

Nu înţeleg, sincer, văicăreala asta generalizată în legătură cu politicile social-economice ale Guvernului PSD? De parcă e o surpriză de proporţii faptul că social-democraţii habar nu au, sau nu vor, să ia decizii care să stimuleze economia reală.
Să fim serioşi! Cei care pretind că nu se aşteptau la asta sunt doar nişte ipocriţi. Îşi imagina cineva că PSD, odată ajuns la guvernare, va reprezenta interesele populaţiei active, de dreapta, mai ales după ce, la alegerile parlamentare din 2016, pe alegătorii din această categorie i-a durut în spate pe mâna cui ajunge ţara? Victoria în alegerile de acum un an şi jumătate a fost cauzată de indolenţa civică a celor care astăzi se dau de ceasul morţii că PSD duce România la sapă de lemn.
Îmi pare rău, dar lucrurile astea erau la fel de previzibile ca şi succesiunea anotimpurilor. PSD face ce ştie dintotdeauna. Îşi alimentează propriul electorat cu bani pe care îi fac alţii. De ce? Pentru că electoratul lor nu produce resurse financiare de pe urma cărora să beneficieze. Majoritatea alegătorilor social-democraţi sunt fie bugetari, în special funcţionari publici, fie asistaţi social (şomeri, pensionari etc.) Aceasta este realitatea!
Pentru că i s-au dat pe mână cheile vistieriei, sau, mă rog, pentru că nu i-a împiedicat nimeni să le înşface de la tehnocraţii lui Dacian Cioloş, PSD împarte după propriile interese politice. Problema cu socialismul, vorba regretatei Margaret Thatcher, este că la un moment dat termină de cheltuit banii altora. PSD asta face: bagă adânc mâna în banii altora şi la un moment dat îi va termina. (Mai multe detalii AICI)

realitatea.net:

Ministerul Sănătăţii Florian Bodog a vorbit, în cadrul emisiunii Realitatea Românească, despre situaţia actuală a sistemului de sănătate. "În Ministerul Sănătăţii mereu au fost probleme, cunosc bine situaţia", a spus acesta. Însă, ministrul Sănătăţii promite că situaţia se va schimba: vom avea noi spitale, salarii mai mari pentru rezidenţi, noi centre pentru arşi, noi ambulatorii pentru analize şi medici români care se întorc în ţară. Promisiunile nu se opresc însă aici: România va produce şi exporta vaccinuri şi va schimba legislaţia privind persoanele cu probleme psihice.
Florian Bodog a mai vorbit despre construcţia de spitale regionale precizând că au început realizarea studiilor de specialiatea. "În paralel mergem cu Hotărârea de Guvern pentru trecerea terenurilor în proprietatea Ministerului Sănătăţii. Sunt stabilite terenurile pentru Cluj, Craiova şi Iaşi. În martie 2018 va fi întocmită documentaţia pentru a accesa fonduri europene pentru construcţia acestor spitalelor", a spus acesta.
Aglomeraţie de la Urgenţe
Întrebat de modul în care s-ar putea rezolva problema aglomeraţiei de la Urgenţe, ministrul Sănătăţii a precizat că există o axă deschisă de fonduri europene pentru dotare şi extinderea ambulatoriilor, însă totul depinde de modul în care se vor mişca autorităţile, precum şi de constructori. "Sunt pacienţii care consideră că dacă vin la UPU pot să îşi găsească rezolvarea problemelor, ocolind medicul de familie. Nu pierd timp, nu sunt programaţi", a explicat Florian Bodog, adăugând că există ambulatorii însă sunt insuficiente şi că axa respectivă include şi dotarea cu aparatură medicală.
"Nu se pot pune mai multe linii de gardă la UPU întrucât avem puţini medici specialişti pe urgenţe", a spus ministrul Sănătăţii. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Parisul a găzduit luni 28 august un mini-summit euro-african pe tema gestiunii fluxului migrator, într-un context în care acest fenomen continuă să provoace disensiuni în sînul Uniunii Europene şi chiar o franctură est-vest. Patru ţări europene au fost reprezentate la cel mai înalt nivel, Franţa, Italia, Spania şi Germania, precum şi patru ţări africane, Ciad, Niger, Mali şi Libia. Preşedintele francez Emmanuel Macron acordă un caracter prioritar fenomenului migratoriu şi încearcă să obţină un consens cît mai larg pentru instalarea unor centre de primire a candidaţilor la azil pe teritoriul african. O altă urgenţă este controlul coastelor libiene, frînarea imigraţiei ilegale şi combaterea reţelelor de traficanţi. Marea Mediterană rămîne unul dintre cele mai sensibile puncte de pe glob, o zonă a tragediilor umanitare. Din 2014 încoace şi-au pierdut viaţa în apele Mediteranei, în cursul unor tentative ilegale de traversare, peste 14 000 de oameni.
Mediterna este una dintre cele mai profunde şi dramatice linii de fractură de pe glob. Această mare care a fost leagănul mai multor civilizaţii şi sinteze culturale este acum o linie care separă în mod brutal două lumi. Putem vorbi de o fractură multiplă: culturală, politică, economică, demografică.
Coastele europene sunt, pe toată lungimea lor pornind din Spania, trecînd prin Franţa şi Italia şi ajungînd pînă în Grecia şi în Croaţia, nişte paradisuri turistice. Coastele africane, chiar dacă mai găzduiesc şi zone de agrement, poartă stigmatele haosului şi ale unei tentative de exod fără precedent în istoria modernă a Mediteranei. In timp ce pe plajele europene ale Mediteranei milioane de oameni şi-au petrecut vara aceasta vacanţele, s-au distrat şi s-au relaxat, pe plajele africane ale fostei “Mare Nostrum” sute de mii de oameni au pîndit o ocazie pentru a se lansa în marea traversare.
Dacă jur împrejurul Mediteranei mai pot fi admirate vestigiile Imperiului roman precum şi alte semne ale unei culturi comune, această mare încărcată de mitologie nu mai este o punte între oameni ci un abis între două lumi. (Mai multe detalii AICI)

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.