Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționare de călătorie - Portugalia - Stare de calamitate pentru incendii de vegetaţie uscată şi de pădure

ITV
incendiu de vegetatie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Portugalia că Guvernul local a declarat, preventiv, stare de calamitate, în intervalul 18 - 22 august 2017, în aproximativ 155 de localități din zona centrală și de nord a țării.

Potrivit unui comunicat remis Știripesurse.ro, din cauza condiţiilor climaterice specifice, aceste incendii se pot extinde sau deplasa cu mare rapiditate. Autorităţile portugheze, pompierii, Garda Naţională Republicană, forţele poliţieneşti, precum şi utilaje de teren şi mijloace aeriene au fost mobilizate pentru blocarea extinderii şi stingerea incendiilor.

Citește și: Rusia face APEL la Guvernul României: 'Sperăm că nu va permite rescrierea istoriei'

Se recomandă evitarea deplasărilor în zonele afectate şi să se respecte întocmai instrucţiunile autorităţilor portugheze.

În situaţii speciale de urgenţă, autorităţile portugheze de protecţie civilă pot fi apelate la numărul de telefon de tip „helpline” +351926768743, precum şi la telefonul unic de urgenţă „112”.

Cetățenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.966.463+351.213.968.812,+351.213.979.982 şi la numărul +351.213.960.866 apelurile pe acest ultim număr fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice / oficiului consular al României la Lisabona: +351. 927.411.628.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor dedicate de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/PT-Portugalia.htmlhttp://www.prociv.pt/en-us/Pages/default.aspx,http://lisabona.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.