Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ateneul Român găzduiește un concert de gală cu muzică de Crăciun

ateneul roman bucuresti

Evenimentele muzicale dedicate Crăciunului la Ateneul Român încep cu un concert organizat de Filarmonica „George Enescu”, în colaborare cu Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, care va avea loc pe 8 decembrie, de la ora 19.00.

Protagonişti vor fi Orchestra Română de Tineret şi Corul Preludiu, condus de dirijorul Andrei Stănculescu, avându-i ca invitaţi pe soprana Diana Alexe, mezzosoprana Ştefania Chiţulescu, contraltista Andreea Iftimescu, tenorul Andrei Lazăr, baritonul Jinxin Chen şi pianistul Flavian Chitic.

Repertoriul va cuprinde colinde tradiţionale, precum şi lucrări în primă audiţie: „Două colinde laice” - Richard Oschanitzky, „Domnuleţ şi domn din cer” - Gheorghe Cucu, „După datini colindăm” - Alexandru Paşcanu, „Legănelul lui Iisus” - Valentin Teodorian, „Minune prea mare” - Paul Constantinescu, „Le Roi de cieux”, „Noël Nouvelet” - arr. Martin Shaw, „Cantique de Noël” - Adolphe Adam, „Oratoriul de Crăciun” - Camille Saint-Saëns.

„Acest concert reprezintă debutul meu pe scena Ateneului Român, o onoare şi o responsabilitate imensă pentru orice muzician român şi nu numai. Din fericire, am alături de mine două ansambluri extraordinare, pe care le cunosc şi cu care am mai colaborat. În prima parte a concertului, Corul de cameră Preludiu, al cărui dirijor fondator este maestrul Voicu Enăchescu şi al cărui dirijor principal am onoarea să fiu astăzi, va prezenta publicului o parte dintre colindele care se regăsesc în repertoriul de tradiţie al corului, dar şi un aranjament al unor cântece de Crăciun franceze, în primă audiţie. În partea a doua, vom prezenta o altă primă audiţie pe scena Ateneului Român, Oratoriul de Crăciun, op. 12, de Camille Saint-Saëns, ocazie cu care marcăm împlinirea a 100 de ani de la moartea compozitorului”, a transmis dirijorul  Andrei Stănculescu.

Biletele pot fi procurate astfel de la intrarea principală a Ateneului Român (doar cu o oră înainte de începerea concertului) sau de pe fge.org.ro.

Accesul în sala Ateneului Român este permis cu participarea publicului în proporţie de 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, conform Hotărârii nr. 91 din 22.10.2021. Accesul publicului va fi permis doar în aceste condiţii şi a purtării de mască pe toată durata evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.