Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Atentat' împotriva liderului Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, într-o moschee din Londra: Autorul atacului a fost prins de polițiști

BBC
 Jeremy Corbyn

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, cea mai mare formaţiune politică de opoziţie, a fost lovit în cap cu un ou în timp ce vizita o moschee din Londra, agresiune pentru care un bărbat de 31 de ani a fost inculpat luni de poliţie, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Anunţul aşteptat de toată lumea! Pe cine trimite PSD la prezidențiale – Liviu Dragnea, informații explozive

Incidentul a avut loc duminică, într-un moment în care Corbyn se afla în moscheea din Finsbury Park, în nordul capitalei britanice, în cadrul iniţiativei intitulate ''Vizitaţi moscheea mea'', lansată în 2015 pentru construirea de punţi de legătură între comunităţi.

Potrivit media britanice, Corbyn discuta cu personalităţi locale într-o atmosferă amicală când un bărbat a apărut brusc în spatele său şi i-a spart un ou în cap. Scotland Yard-ul a indicat la rândul său că un ou a fost aruncat asupra unui membru al parlamentului'' în jurul orei 14,52 GMT.

Jeremy Corbyn, care nu a avut de suferit din cauza incidentului, a putut să-şi continue programul zilei.

''Dacă nu sunteţi de acord cu Corbyn, folosiţi-vă vocea, nu pumnii'', a reacţionat pe Twitter deputata laburistă Jess Phillips, estimând că actele de violenţă ce vizează responsabili politici ''subminează democraţia''.

Moscheea din Finsbury Park a fost teatrul unui atentat împotriva musulmanilor în iunie 2017, care s-a soldat cu un mort şi 12 răniţi. Atacul a fost comis de Darren Osborne, un galez de 48 de ani, care a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.