Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat Istanbul | Primele declarații ale teroristei care a lăsat bomba de pe strada Istiklal

turcianews.com

Ahlam Albashir, suspecta care a fugit după ce a aruncat o bombă pe o stradă din Istanbul a fost prinsă intr-o operțiune din cartierul Kucukcemece din Istanbul. În timpul interogatoriului, terorista a declarat că a fost instruită ca ofițer special de informații de către organizația teroristă PKK/PYD/YPG și că a intrat ilegal în Turcia prin Afrin-Idlib, anunță turcianews.com

Bomba lăsata in jurul orei 16:13 sw Ahlam lânga un ghiveci de beton de pe strada Istiklal a omorât 6 persoane, dintre care doi minori. Înca de la primele imagini examinate de polițiști, s-pa stabilit că suspectul care a aruncat bomba era o femeie care purta șal pe cap, geacă de piele si pantaloni de camuflaj.

După analiza detaliată a imaginilor de la mai multe camere de supraveghere din zona, Direcția Filialei Antiterorism din Istanbul și unitătile Filialei de Informații au stabilit care au fost vehiculele folosite de femeie și la ce adresă a mers.

În scurt timp, echipele specializate au arestat suspecta, alături de alte persoane care au ajutat-o. În timpul perchezițiilor, polițiștii au folosit un câine dresat pentru detectarea altor bombe. Aceștia au găsit la domiciliul din Istanbul o armă, gloanțe, valută, aur, si lire turcești.

Ahlam Albashir (23 de ani) a mărturisit că a efectuat un atac cu bombă, duminică, 13.11.2022, in jurul orei 16:20, după ce a primit un ordin de a acționa la Istanbul, de la sediul organizației PKK/PYD/YPG din Kobani, Siria.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.