Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat sinucigaş la Kabul împotriva unui convoi de forţe străine (poliţia)

kabul-afghanistan

Un kamikaze a detonat explozibilul avut asupra sa, duminică dimineaţa, în centrul capitalei afgane Kabul, la trecerea unui 'convoi de forţe străine', au anunţat responsabili afgani, care nu au făcut nici o precizare cu privire la bilanţul victimelor acestui atac, relatează AFP. 

Atentatul, care nu a fost revendicat imediat, survine la două săptămâni după preluarea spectaculoasă a controlului în oraşul strategic Kunduz de către insurgenţi talibani. 

'Explozia s-a produs în sectorul Joy Shir, la  Kabul', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Ebadullah Karimi. 'A fost un atentat sinucigaş ce a avut ca ţintă un convoi de forţe străine', a spus el. 

Sediq Sediqqi, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, a confirmat acest atac, afirmând că nu cunoaşte bilanţul. Atentatul survine într-un context de puternică instabilitate pe plan militar în Afganistan. 

Insurgenţii talibani au reuşit la sfâşitul lunii septembrie să preia controlul în numai câteva ore în oraşul strategic Kunduz, în nordul ţării. Aceasta a fost cea mai mare victorie a talibanilor de la căderea regimului lor, în 2001, dar a constituit un grav revers pentru preşedintele Ashraf Ghani, la putere de un an. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.