Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentatele din noiembrie 2015 de la Paris: Procurorii au cerut până la trei ani de închisoare pentru cinci acuzaţi

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

Procurorii au cerut luni până la trei ani de închisoare pentru cinci acuzaţi în procesul intentat contra a 14 persoane care au compărut în faţa unui tribunal din Belgia pentru a răspunde acuzaţiei că au ajutat celula jihadistă care a comis atacurile teroriste din 13 noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi, relatează AFP.

Procuroarea federală Veronique Melot solicitase vineri pedepse cuprinse între 1 şi 5 ani, cu suspendare în unele cazuri, contra primilor nouă acuzaţi.

Doisprezece dintre inculpaţi sunt acuzaţi de conducerea unui grup terorist sau participare la activităţi teroriste, fapte pasibile de pedepse de 15 ani de închisoare, respectiv cinci ani de închisoare. Ceilalţi doi trebuie să răspundă unor acuzaţii fără legătură cu terorismul - unul de furnizare a unor documente false atât persoanelor implicate în atacurile de la Paris din noiembrie 2015, cât şi celor în atentatele de la Bruxelles din martie 2016, iar celălalt de manevrarea de arme şi material exploziv, potrivit Agerpres.ro.

Acuzarea au afirmat că inculpaţii i-au ajutat pe autorii atacurilor de la Paris să călătorească în Siria sau le-au furnizat acestora arme.

Procesul se desfăşoară începând din 19 aprilie la Tribunalul corecţional din Bruxelles în paralel cu cel de la Paris.

Luni, procuroarea a cerut trei ani de închisoare împotriva lui Abdoullah Courkzine, bănuit că l-a ajutat pe Abdelhamid Abaaoud să se ascundă după atentatele de la Paris din noiembrie 2015, revendicate de Stat Islamic.

Judecat pentru ''participare la o activitate a unui grup terorist'', ca majoritatea inculpaţilor, Courkzine s-a aflat în contact cu Hasna Ait Boulahcen, verişoara lui Abaaoud, a explicat procuroarea.

Un alt inculpat, Youssef El Ajmi, este acuzat că l-a ajutat pe Ibrahim El Bakraoui, bănuit ca s-a ocupat de organizarea logisticii pentru atentatele din 13 noiembrie 2015.

Atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, revendicate de gruparea Stat Islamic, s-au soldat cu 130 de morţi. Trei autori au comis masacrul de la sala de concerte Bataclan, iar alţi membri ai celulei jihadiste au atacat baruri şi restaurante. Trei atacatori sinucigaşi s-au aruncat în aer la arena Stade de France, care găzduia un meci de fotbal între echipele naţionale ale Franţei şi Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.