Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce s-a întâmplat în atentatele din Germania

Cel puţin opt persoane au fost ucise miercuri seară în două incidente armate la Hanau, în apropiere de Frankfurt, a anunţat poliţia locală, relatează dpa, AFP şi Reuters.

Autorul sau autorii atacurilor, care ar fi vizat baruri cu narghilea, conform presei locale, au fugit, a adăugat poliţia care ''a lansat o urmărire la scară largă'', informează agerpres.ro.

Citește și: Moise Guran iese la atac: Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?

Un important dispozitiv de poliţie a fost desfăşurat în acest oraş din landul Hessa şi situat la aproximativ 20 de kilometri de Frankfurt, au indicat autorităţile într-un comunicat.

Un prim atac ar fi vizat un bar cu narghilea din centrul acestui oraş cu aproximativ 90.000 de locuitori. Potrivit poliţiei, cel puţin o persoană a fost grav rănită în acest prim atac comis în jurul orei 22:00 (21:00 GMT). Martorii, citaţi de mass-media locale, au afirmat că au auzit aproximativ 10 focuri de armă.

Citește și: Apropiatul lui Liviu Dragnea a făcut anunțul: Revine în Partidul Social Democrat!

Autorul sau autorii acestui prim atac ar fi fugit cu maşina în direcţia Kurt-Schumacher Platz, în districtul Kesselstadt, potrivit poliţiei.

Apoi a avut loc un al doilea incident armat în care au fost rănite grav cel puţin cinci persoane, a indicat un bilanţ iniţial al autorităţilor. Potrivit presei locale, trei persoane au fost ucise în primul atac şi alte cinci în cel de-al doilea.

Citește și: Ultimă oră! Decizia comisiilor reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat cu privire la Violeta Alexandru

Germania a fost vizată în ultimii ani de mai multe atacuri jihadiste, între care cel care s-a soldat cu 12 morţi în centrul Berlinului, în decembrie 2016.

Dar ameninţarea unui terorism de extremă dreaptă îngrijorează cel mai mult autorităţile germane, mai ales de la uciderea unui ales german pro-migranţi, membru al partidului cancelarului Angela Merkel, în iunie anul trecut, notează AFP.

Citește și: Vești bune! Cresc salariile pentru anumiți români .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.