Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENȚIE la Partidul Ecologist Român. Nume mari se adună în zonă

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Agitația politică din ultimele zile legate de posibilitatea alegerii primarilor în două tururi și posibilele alegeri parlamentare anticipate au dus atenție presei spre jocurile politice din jurul partidelor mari. Însă jocuri interesante se fac și în jurul partidelor mici. În timp ce PMP-ul lui Traian Băsescu și Eugen Tomac au ales varianta de absorbire de parlamentari nemulțumiți, Partidul Ecologist Român (PER) condus de Dănuț Pop, s-a axat pe reintrarea în circuit a unor foste mărimi ale anilor trecuți care în timp au ajuns la linie moartă din diverse motive. Nu ar mira pe nimeni dacă ambele partide ar face o surpriză de proporții la locale și nu numai.

Vezi și: Calculele din Parlament: 4 scenarii explozive analizate în laboratoarele partidelor pentru anticipate și două tururi

La sfârșitul lunii trecute PER-ul a sărbătorit cu fast 30 de ani de la înființarea partidului la ROMEXPO. La întâlnire au participat oameni care oricând ar putea face diferența în alegerile locale sau chiar parlamentare.

Aproape toată țara a auzit cine este Mircea Gutău, primarul de Râmnicu Vâlcea. El a candidat și câștigat mandatul sub culorile PER după ce anterior fusese părăsit de toată lumea când a acut probleme cu justiția, probleme pe care le-a depășit după ce s-a descoperit că de fapt a fost vânat și judecătorii au constatat abuzurile procurorilor.

Alături de el erau însă oameni interesanți. Este vorba de Mircia Muntean, fostul președinte al PNL Hunedoara și în două rânduri ales primar al Municipiului Deva cu o cotă foarte bună și acum, Aristotel Căncescu, fostul președinte al PNL Brașov și în mai multe rânduri ales președinte al CJ Brașov, Tudor Pendiuc, fost președinte al PSD Argeș și mai multe mandate primar al Municipiului Pitești, Aurel Olărean, fost deputat PDL și fost primar al orașului Rădăuți, Mihai Seplecan, fost lider al PNL Cluj și fost șef al CJ Cluj, Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, Ioan Oltean, fost vicepreședinte al PDL, Anca Boagiu, fost ministru și fost președinte al PDL și PNL Sectorul 2 și național.

Surse politice susțin că cel puțin o parte din cei prezenți acolo se vor regăsi în diverse formule sub verdele PER la alegerile locale... Așa că nu ar trebui să mire pe nimeni dacă PER-ul ar lua procente bune la viitoarele alegeri.

De altfel... constant PER a participat la toate alegerile și a obținut rezultate bune, chiar dacă nu a acces în Parlamentul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.