Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTIE: Ultima smecherie pe care o folosesc escrocii!

pixabay
boom
Din ce in ce mai multi romani cad prada escrocilor din Marea Britanie, un roman explica pe pagina de Facebook, pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a nu cadea in capcana.
Pasul 1. Colectarea datelor personale, de cele mai multe ori le-au cerut prin Messenger, evident de pe conturi false de Facebook sau prin telefon. Majoritatea victimelor mi-au spus că nici măcar nu au văzut acele persoane. Totuși, gândul la miile de lire recuperate i-a împins să dea informații personale și confidențiale fără nici un fel de verificare. Ba mai mult, unui client i-au furat identitatea promițând-i-se un loc de muncă.
-
Pasul 2. Obținerea numărului de înregistrare ca și Self Employed – adică UTR number. Multe victime NU aveau acest UTR și atunci escrocii depuneau o cerere online de înregistrare ca şi Self Employed, totodată schimbându-le adresa, tocmai pentru ca numărul UTR să fie primit direct de către escroci.
-
Pasul 3. Crearea unui cont personal în cadrul HMRC (mă refer la ID și parola), iar după, activarea serviciului de depunere a declarațiilor de închidere de an, numit Self Assessment.
-
Pasul 4. Depunerea unei declarații FALSE de închidere de an, cu sume câștigate din burtă, cu cheltuieli decontate din cer și taxe imaginare. Neapărat își treceau contul lor bancar  sau a unor interpuși de-ai lor, logica e clară de ce. Escrocii se bazează pe faptul că biroul de taxe nu are capacitatea să verifice în detaliu fiecare declarație în parte, iar pentru o parte din ele trimit banii în termen de două până la patru săptămâni. Sumele cerute încep de la 2.000 de lire, chiar și până 7.000 de lire. Cu cât este mai mare sumă cerută, cu atât riscul de a fi verificat de către HMRC este mai mare. Uneori, HMRC se prinde că e ceva în neregulă până să trimită banii, și în acel moment declanșează o investigație.
-
Pasul 5. Încasarea banilor de la HMRC pentru mai multe zeci sau chiar sute de victime.
-
Pasul 6. DISPARIŢIA. Își șterg conturile false de Facebook, îşi schimbă numărul de telefon, și… O IAU DE LA CAPĂT. Acești escroci NU au limite!
Partea cea mai proastă e că, având datele de acces la contul personal al victimei, vor putea depune o nouă declarație de închidere de an şi în aprilie anul următor, până în momentul în care HMRC va realiza că e o FRAUDĂ la mijloc.
-
Tocmai din acest motiv, au adăugat la zvon şi prostia că vi se anulează National Isurance Number, sau că nu veți mai avea drept de muncă în următorii cinci ani, ca să vă descurajeze să vă mai întoarceți în Marea Britanie. Ei putând astfel să-şi încaseze din nou și din nou bani de pe urmă dvs. Vă întreb, oare cine va fi responsabil în toată această schemă? Evident că VICTIMA!
Pe numele ei s-a depus declarația, victima a autorizat trimiterea banilor în conturile unor terți și, într-un final, HMRC va investiga victima, nu escrocul. Iar toate miile de lire furate vor trebui restituite de către victimă.
Cum faceți să vă protejați de acești escroci? În primul rând, NU mai întrebați de recuperarea integrală a taxelor, inclusiv a National Insurance Number.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.