Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aterizare de urgență a unei echipe de astronauți care urma să ajungă pe Stația Spațială Internațională: Defecțiune la capsula Soyuz

NASA
Statia Spatiala Internationala, ISS

O echipă de astronauți care urma să ajungă pe Stația Spațială Internațională (ISS) a făcut o aterizare de urgență din cauza unei defecțiuni detectate la capsula Soyuz, în timpul lansării, potrivit bbc.com, transmite Mediafax.

Informația a fost făcută publică de NASA, care a indicat că defecțiunea a fost detectată la componentele de accelerare ale vehiculului spațial.

Presa rusească a anunțat că vehiculul spațial rusesc a aterizat cu bine în Kazahstan, iar astronauții sunt în siguranță.

Citește și Rectorul SNSPA îl critică pe Liviu Dragnea: Nu are simț democratic. Este doar un 'accident al istoriei'

Lansarea a avut loc de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, la ora 8.40 GMT, iar capsula Soyuz îi avea la bord pe astronautul american Nick Hague, aflat la prima sa misiune în spațiu, și pe cosmonautul rus Aleksei Ovchinin. După un zbor de șase ore, capsula trebuia să se conecteze la Stația Spațială Internațională, unde cei doi astronauți urmau să se alăture expediției 57, formată din astronauții Alexander Gerst, de la Agenția Spațială Europeană, Serena Auñón-Chancellor, de la NASA, și Serghei Prokopiev, de la Roscosmos, aflați pe ISS din luna iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.