Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atleta venezueleană Yulimar Rojas a reuşit a doua performanţă din toate timpurile la triplusalt

rtv.net
atletism obstacole

Atleta venezueleană Yulimar Rojas a reuşit a doua performanţă din toate timpurile în proba feminină de triplusalt (15,43 m), sâmbătă la Andujar (Spania), informează AFP.

Rojas, dublă campioană mondială în această probă (2017, 2019) le-a devansat pe franţuzoaica Rouguy Diallo (14,20 m) şi pe spaniola Anna Peleteiro Brion (14,17 m), scrie Agerpres.ro.

Sportiva sud-americană şi-a îmbunătăţit cu această ocazie recordul personal în aer liber, cu doi centimetri, apropiindu-se totodată la doar şapte centimetri de recordul mondial deţinut din 1995 de ucraineanca Inesa Kreveţ (15,50 m).

Yulimar Rojas (25 ani) reuşise deja un salt de 15,43 m în sală, pe 21 februarie 2020, la Madrid, doborând atunci recordul mondial îndoor.

Anul trecut, Rjas a fost aleasă atleta anului 2020 la capătul unui vot organizat de federaţia internaţională (World Athletics) şi se anunţă drept mare favorită la câştigarea medaliei de aur cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), la cinci ani după argintul cucerit la Rio, în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.