Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au BIRUIT-O emoțiile - Viorica Dăncilă a recunoscut, la Alba Iulia: ' E, probabil, cel mai emoționat moment al Guvernul nostru'

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, la Alba Iulia, în deschiderea ședinții simbolice din Sala Unirii, măsurile care vor fi adoptate, printre ele fiind un mecanism de economisire pentru copii.

"Sala aceasta este locul în care oamenii simt cu adevărat mândria de a fi români. Actul Unirii de acum 100 de ani a fost posibil datorită unor împrejurări istorice în care conducătorii țării au făcut posibil acest lucru. În plan simbolic, e probabil cel mai emoționat moment al Guvernului nostru. Ședința simbolică a guvernului e un moment de mare importantă. Eforturile pe care le depunem au scopul de a construi și consacra în plan internațional o economie modernă, o societate unită, o țară care se adaptează la evoluțiile interne și internaționale și are grijă de cetățenii săi", a spus Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern de la Alba Iulia, conform Mediafax.

Premierul a enumerat și măsurile care se vor lua joi la Alba Iulia.

"Instituim astăzi un mecanism de economisire pentru copii. Toți copiii din România vor fi puși până la 18 ani într-un mecanism activ de economisire. Statul va deschide un cont special de economisire. Statul contribuie cu o primă anuală. Astfel, începând cu 2019, statul contribuie cu o primă de 600 de lei anual. Banii economisiți poți fi retrași după împlinirea vârstei de 18 ani. Banii economisiți nu se impozitează și primesc de la buget o dobândă anuală de 3%, stimulativă. Continuăm dezvoltarea unor instrumente de piață. Avem în vedere creșterea valorii adăugate, concomitent cu valorificarea produselor autohtone. Ne propunem crearea unei surse de locuri de muncă pentru populația din mediul rural, odată cu garantarea veniturilor agricultorilor, pentru a evita migrația către mediul urban. Adoptăm azi un act normativ prin care instituim acest mecanism capabil să susțină fermierii și fermele românești pe piață internă și pe cele externe",a mai spus premierul.

"Tot azi vom aproba două memorandumuri în domenii prioritate pentru România. Acordul în domeniul construcțiilor. Un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei pentru sectorul construcțiilor. Ne angajăm să luăm măsuri de sprijinire a educației. Avem în vedere creșterea sumelor în educație cu cel puțin 15% anual față de bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puțin 6% din PIB. Devansarea creșterii salariale prevăzută. Acordarea a două salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală și materiale didactice. Acordarea unei sume de până la 5.000 euro pentru achiziția și modernizarea locuinței precum și pentru cumpărarea terenului pentru cei din mediul rural",a mai amintit Dăncilă.

În Ordonanța ce va fi adoptată joi la Alba Iulia se arată: "Art. 1 - Invalizilor de război, veteranilor de război și văduvelor de război li se acordă o indemnizație după cum urmează: a) invalizilor de război: - 1500 de lei lunar, pentru marii mutilați și cei încadrați în gradul I de invaliditate; - 1000 de lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate; - 900 de lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate; b) veteranilor de război: - 600 de lei lunar. c) văduvelor de război, dacă nu s-au recăsătorit: - 600 de lei lunar.", prevede ordonanța de urgență pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război"/

Citește și: Viorica Dăncilă a făcut SPECTACOL - REPLICĂ RĂZBOINICĂ la discursul lui Klaus Iohannis .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.