Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au explodat prețurile pentru masa de Crăciun: Cât a ajuns să coste un cozonac

Click
masa Craciun

Cu mai puțin de trei săptămâni până la începerea sărbătorilor de iarnă, românii se pregătesc pentru perioada de cumpărături. Cu toate acestea, stabilirea unui buget devine o provocare în contextul creșterii semnificative a prețurilor față de anul 2022.

Prin urmare, cetățenii români se vor vedea nevoiți să aibă la dispoziție o sumă mai mare de bani pentru a-și achiziționa coșul de cumpărături care include produse alimentare de bază.

Prețurile alimentelor au crescut în medie cu 20% față de nivelul din 2022, iar produsele tradiționale au înregistrat o majorare de aproximativ 30%. Carnea de porc, un element frecvent în coșurile de cumpărături, s-a scumpit deja cu 15%.

Pe rafturile magazinelor au apărut deja produsele tradiționale pentru masa de Crăciun, iar cozonacii au ajuns să coste o ”avere”.

Un cozonac de 3kg dintr-un hypermarket cunoscut costă 215 lei.

content-image

Conform informațiilor de pe Spynews.ro, o familie cu doi copii se așteaptă să cheltuiască cel puțin 500 de lei pentru a acoperi toate cheltuielile legate de masa de Crăciun, incluzând produsele din carne de porc și ingredientele necesare pentru alte preparate și deserturi.

Pentru cei care doresc să aducă în meniu preparate exotice sau fructe de mare, un buget suplimentar de cel puțin 200-300 de lei poate fi necesar. Cu mulți români care își fac deja cumpărăturile de Crăciun, se observă o anticipare a unei posibile creșteri a prețurilor la alimente în luna decembrie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.