Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au fost adoptate normele de aplicare ale Codului Fiscal

bani2

Normele de aplicare ale noului Cod Fiscal (Legea nr.227/2015) au fost aprobate de Guvern, astfel că noua legislație fiscală va intra în vigoare din 2016.

Normele metodologice sunt corelate cu structura noului Cod fiscal, cele zece titluri fiind structurate în secțiuni/subsecțiuni care fac trimitere la articolele din lege, fără a modifica în vreun fel regulile stabilite de acesta prin Legea 227/2015.

Cei interesați vor afla mai multe din „Dispoziţii generale” despre ce  se încadrează la ”activități independente”, sfera și modalitatea de aplicare a metodelor utilizate la estimarea prețului de piață, pentru tranzacțiile între persoane afiliate. Dar și despre tratamentul fiscal aplicabil în cazul reîncadrării formei unei tranzacții/activități de către autoritățile fiscale.

Au fost adoptate norme și pentru „Impozitul pe profit”, „Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor”, „Impozitul pe venit”, „Contribuţii sociale obligatorii”, „Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi şi  impozitul pe reprezentanţele firmelor străine înfiinţate în România”, „Taxa pe valoarea adăugată„, ”Accize şi alte taxe speciale”, ”Impozite și taxe locale” și „Impozitul pe construcţii”.

Pentru mai multe informații puteți intra aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.