Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au furat crucea care se afla în faţa bisericii din Galileea, unde Iisus Hristos a săvârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor

basilica.ro
cruce biserica manastire

Indivizi necunoscuţi au furat o cruce care se afla în faţa unei biserici din Galileea, unde Iisus Hristos a săvârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, conform tradiţiei creştine, a declarat sâmbătă un responsabil al locaşului sfânt, relatează AFP.

Crucea de fier, care era fixată de o stâncă de bazalt în faţa Bisericii Înmulţirii din orăşelul Tabgha, pe malul nord-vestic al Mării Galileei (numită şi Lacul Tiberiada), în nordul Israelului, a dispărut joi, a declarat Georg Roewekamp.

Reprezentantul Asociaţiei germane pentru Ţara Sfântă, proprietarul site-ului, a denunţat un act "anticreştin", scrie agerpres.ro.

"Acest lucru arată că indivizii pot pătrunde şi profana proprietatea noastră", a spus el.

Poliţia din Tiberiada a declarat într-un comunicat că a fost deschisă o anchetă.

În iunie 2015, aceeaşi biserică, construită pe presupusul loc unde Hristos ar fi săvârşit miracolul înmulţirii pâinilor, a fost incendiată.

Un graffiti în limba ebraică biblică care cerea eliminarea idolilor păgâni din Israel au fost descoperit la faţa locului.

Trei extremişti evrei au fost acuzaţi de incendierea bisericii "din motive de ură faţă de creştinism". Unul dintre ei a fost ulterior condamnat.

Cu o lungime de aproximativ 15 centimetri, crucea a fost încastrată într-un soclu de piatră de bazalt la un loc de rugăciune din exterior, pe malul Mării Galileei, a spus Roewekamp.

Roewekamp a afirmat că bănuieşte că hoţii au ajuns la faţa locului cu barca şi că sunt puţine speranţe ca crucea să fie găsită.

În Israel trăiesc aproape 200.000 de creştini, sau aproximativ 2% din populaţie. Cei mai mulţi dintre ei locuiesc în nordul ţării şi sunt descendenţi ai arabilor israelieni, palestinieni rămaşi pe pământurile lor când Israelul a fost creat în 1948.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.