Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au început lucrările la primul parc industrial din județul Maramureș

CJ Maramureș
Parcul Industrial Baia Sprie

Primul parc industrial din județul Maramureș, localizat în Baia Sprie, în apropiere de municipiul Baia Mare, începe să prindă contur. Parcurile industriale reprezintă un obiectiv asumat de conducerea Consiliului Județean Maramureș, în condițiile în care în județ nu există în prezent niciun parc industrial care să ofere facilități pentru investitori.

Săptămâna trecută, au demarat lucrările pentru realizarea drumului de acces la Parcul industrial din Baia Sprie, prin societatea Drumuri și Poduri Maramureș SA, aflată în subordinea Consiliului Județean.

Până în 15 decembrie, va fi finalizat drumul și accesul la utilitățile publice, asfel încât de anul viitor să poată veni primele companii în Parcul industrial Baia Sprie. Acest parc industrial va avea o suparafață de 34 de hectare, cu posibilitate de extindere la 50 de hectare.

Finanțarea pentru infrastructura acestui parc industrial este asigurată din bugetul Consiliului Județean Maramureș.

,,Așa cum am promis, realizăm parcuri industriale în Maramureș, pentru că avem nevoie de investiții prin care să creștem economia județului, să oferim noi locuri de muncă pentru maramureșeni și un nivel de trai mai ridicat.

Pe lângă parcul industrial de la Baia Sprie, care va fi pregătit să primească primii investitori la începutul anul viitor,  vom construi încă două parcuri industriale, la Farcașa - 20 hectare - și la Șomcuta Mare pe o suprafață de 10 hectare. Acestea vor fi dezvoltate prin fonduri europene, respectiv prin Programul Operațional Regional. ,, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

În iunie 2022,  s-a votat în Consiliul Județean Maramureș proiectul de hotărâre care prevede trecerea unui teren în suprafaţă totală de 34 de hectare, din domeniul public al UAT Baia Sprie în domeniul public al judeţului Maramureş, pentru construirea primului parc industrial din județ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.