Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au reizbucnit violențele în centrul Kievului

violence ucraina



După mai mult de o jumătate de an de când Ianukovici a fost înlăturat de la putere în urma unei băi de sânge cu o sută de morţi, Maidanul continuă să fie ocupat de protestatarii care au instalat acolo o tabără permanentă. Dar numărul lor s-a redus semnificativ, unii revenind la locurile de muncă, alţii plecând să lupte împotriva separatiştilor proruşi. De asemenea, perimetrul ocupat de ei s-a redus în urma presiunilor primăriei conduse din luna iunie de fostul campion la box, Vitali Kliciko.

Evacuarea acestei pieţe este subiectul unei dezbateri aprinse între cei care o consideră un sanctuar inviolabil şi o garanţie a idealurilor mişcării contestatare de iarna trecută, de o parte, şi cei care cred că centrul capitalei trebuie să revină la normalitate şi acum lupta se duce în estul separatist, de cealaltă parte.

Primarul Kliciko susţine că, înaintea acţiunii în forţă de joi, autorităţile au încercat să negocieze cu protestatarii. El a emis un comunicat în care afirmă că 'solicitările Maidanului au fost îndeplinite', iar 'acum trebuie să revenim la lucru şi să nu acoperim de ruşine idealurile' acestei pieţe.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.