Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au sfidat pandemia: peste 20.000 de români au petrecut la Delta Dunării în weekend; Poliția a dat 52 de amenzi în valoare de 36.000 lei

turismdelta.ro
delta dunarii

Inspectorii ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea au aplicat în ultimele două zile amenzi în valoare totală de 36.000 de lei turiştilor care au campat ilegal pe plajele sălbatice de la Vadu, Corbu şi Midia, se arată într-o postare pe pagina ARBDD de pe o reţea de socializare, informează Agerpres.

Citește și: Poliția a dat amenzi usturătoare în weekend firmelor de pe litoral: 82 de amenzi în valoare de 80.000 de lei

"Sâmbătă, au fost estimaţi în total pe aceste plaje, aproximativ 9.100 turişti cu 860 de maşini. Duminică, numărul turiştilor a fost vizibil mai mare, fiind estimaţi numai pe plaja Vadu 12.000 de turişti cu 750 de maşini, iar în total, aproximativ 14.000 turişti cu 1.400 maşini. În continuare, au fost aplicate sancţiuni persoanelor care nu au respectat regulile de vizitare ale acestor plaje neamenajate ce fac parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, respectiv celor care au campat ilegal şi au parcat maşinile şi rulotele pe vegetaţia existentă în habitatele de interes comunitar. În total, în acest weekend, au fost aplicate 52 de sancţiuni în valoare totală de 36.000 lei", se arată în anunţul ARBDD.

Sursa citată menţionează că verificările au fost făcute în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei Deltei Dunării.

"Revenim cu precizarea că zonele costiere naturale Vadu, Corbu, Midia fac parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi au statut de 'Site Natura 2000' incluzând habitate specifice şi specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european şi mondial. Facem un apel către vizitatori să înţeleagă că este nevoie de un comportament responsabil faţă de natură, respectând regulile de vizitare, asigurându-se astfel protecţia acestor zone pe termen lung", se subliniază în postarea instituţiei de mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.