Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au vrut să fugă de poliție, dar au murit într-un accident rutier: Zece refugiați sirieni și-au găsit sfârșitul, în Turcia

refugiati

Cel puţin zece refugiaţi sirieni au murit duminică şi şapte au fost răniţi într-un accident rutier în timp ce încercau să se sustragă unui control al poliţiei în sudul Turciei, a informat ziarul Hurriyet, citat de EFE.

Accidentul s-a produs la 12:45 GMT pe o şosea din provincia Hatay, la doar cinci kilometri de frontiera cu Siria, scrie agerpres.ro.

O patrulă de poliţie a încercat să oprească o furgonetă care transporta un număr mare de sirieni care încercau să intre ilegal în Turcia, însă, în loc să oprească, şoferul a accelerat, în încercarea de a fugi de poliţie, dar a pierdut controlul volanului şi a intrat în plin într-un camion. Zece sirieni au murit pe loc, iar alţi şapte, între care şi şoferul furgonetei, au fost grav răniţi şi au fost transportaţi la spitalul din Antakya, capitala provinciei Hatay.

Turcia găzduieşte pe teritoriul său peste trei milioane de refugiaţi sirieni, dar în ultimii trei ani a restricţionat intrarea refugiaţilor proveniţi din Siria şi a optat pentru trimiterea de ajutoare umanitare în taberele situate de partea siriană a frontierei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.