Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean aruncă bomba: Vrea o lege a interceptărilor

zegrean ccr

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, susţine că nu s-ar mai vorbi "după imaginaţie", dacă ar exista o lege a interceptărilor, aşa cum există în majoritatea ţărilor europene.

"Dacă am avea o lege a interceptărilor, nu am mai vorbi după imaginaţie, am şti că scrie în lege cum se fac toate astea. Şi lucrul acesta ar trebui făcut. Sper că se va face într-o zi şi o lege, cum este în majoritatea ţărilor europene. Au o lege a interceptărilor şi toată activitatea aceasta de urmărire. Deci, eu nu cred că ei stau şi ascultă cine, ce vorbeşte şi pe urmă pornesc dosar din ce au ascultat. Ei ascultă când au o cerere de la procuror să asculte. Când există indicii că s-a comis o infracţiune sau când există indicii că se pregăteşte comiterea unei infracţiuni. Din momentul ăla începe, pentru că nu pot să asculte fără mandat. Şi pe siguranţa naţională trebuie să aibă un mandat de la judecător ca să asculte", a declarat Zegrean, luni, la RRA. El a precizat că CCR, în decizia privind interceptările, a avut în vedere practicile europene.

Vezi şi: Imagini ȘOCANTE de la accidentul din Turcia soldat cu moartea a 2 români și rănirea altor 14 / VIDEO

"Am verificat cum se face în toate ţările lumii, în ţările europene această activitate de supraveghere. Şi concluzia a fost că nu prea sunt ţări în care activitatea aceasta de supraveghere să se facă de alte organe decât de procurori şi organe de urmărire penală, de Poliţia Judiciară. Am găsit doar în Ungaria, este o situaţie în care serviciile secrete pot să facă aceste înregistrări, dar acolo serviciile sunt în subordinea prim-ministrului. În rest, nu prea sunt. Şi mai sunt ţări cum este Anglia, în care nici nu se acceptă înregistrările ca probă în procesul penal şi în niciun fel de proces, probabil, înregistrările nu se acceptă", a explicat preşedintele CCR, conform Agerpres.

Vezi şi: Senator renunță la mandat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.