Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR contestă la Curtea Constituțională utilizarea interceptărilor SRI în anchetele penale: 'SRI nu are ce căuta în anchetele penale!' - VIDEO

hotnews.ro
george simion aur

AUR anunță că va contesta la Curtea Constituțională rolul SRI în anchetele penale, după modificările aduse la Codul de Procedură Penală, care va permit utilizarea interceptărilor SRI în mai multe cazuri.

„Știți mulți dintre voi că n-ar trebui să reintroducem SRI-ul în anchetele penale. În mod normal va cădea la Curtea Constituțională. Acum tot ce vă rog e să nu vă temeți”, a spus liderul AUR, George Simion.

„SRI nu are ce căuta în anchetele penale! AUR va contesta la Curtea Constituțională această prevedere introdusă de PSD-PNL-UDMR!”, susțin cei de la AUR.

Ce prevede modificarea Codului de Procedură Penală:

  • Înregistrările rezultate din activităţile specifice culegerii de informaţii care presupun restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi fundamentale ale omului pot fi folosite ca mijloace de probă în procesul penal sau atunci când sunt îndeplinite cumulativ umătoarele condiţii: Dacă din cuprinsul acestora rezultă date sau informaţii privitoare la pregătirea ori săvârşirea unei infracţiuni contra securităţii naţionale prevăzută de Codul penal sau de legi speciale a unei infracţiuni de trafic de droguri, a unei infracţiuni la regimul privind substanţelor dopante, de efectuare de operaţini ilegale cu precursori sau cu alte produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în infracţiuni privind nerespectare regimului armelor, muniţilor, materialelor nucleare şi materialelor explosive şi a precursorilor de explozivi restricţionaţi, de trafic şi exploatrea persoanelor vulnerabile, acte de terorism, de spălarea a banilor, de falsificare de monede, timbre sau de alte valori, de falsificare de instrumente de plată electronică, a unei infracţiuni care se săvârşeşte prin sisteme infromatice sau mijloace de comunciare electronică, contra partimoniului, de şantaj, de viol, de lipsire de libertate în mod ilegal sau în cazul oricărei infracţinuni contra persoanei prevăzută de Codul penal sau alte infracţiuni prin care s-a pus în pericol ori, după caz, a fost afectată sănătatea, integritatea corporală sau viaţa unei persoane”, precizează amendamentul, dar în enumerare au fost eliminate şi faptele de corupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.