Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aurul atinge un nou maxim istoric. Euro scade în raport cu leul!

economica.net
lingou aur

Aurul a atins luni un nou maxim istoric, continuându-şi creşterea din ultima lună, în timp ce investitorii reacţionează la semnalele emise de Rezerva Federală legate de demararea campaniei de reducere a ratelor dobânzilor, chiar dacă inflaţia rămâne peste ţinta băncii centrale americane.

Aurul a atins luni dimineaţă un maxim de 2.353,79 dolari pe uncia troy, în creştere de la aproximativ 2.000 de dolari pe uncie la jumătatea lunii februarie, relatează Ziarul Financiar, care citează Financial Times.

Analiştii spun că activul a fost susţinut şi de temerile legate de escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu şi de cererea din partea băncilor centrale şi a consumatorilor chinezi.

Euro a scăzut în raport cu leul

Moneda naţională s-a apreciat luni în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9678 lei, în scădere cu 0,03 bani (-0,01%) faţă de cotaţia precedentă, de 4,9681 lei.

Pe de altă parte, comparativ cu dolarul, valoarea leului a scăzut, moneda americană fiind cotată la 4,5881 lei, în urcare cu 0,46 bani (+0,10%), comparativ cu şedinţa precedentă, când s-a situat la 4,5835 lei.

Moneda naţională s-a apreciat şi în raport cu francul elveţian, calculat de BNR la 5,0663 lei, în scădere cu 1,02 de bani (-0,21%), faţă de 5,0765 lei, cotaţia anterioară.

Gramul de aur s-a scumpit luni cu 6,9018 lei (+2,04%), ajungând la o cotaţie de 344,6541 lei, de la 337,7523 lei, cât anunţase vineri Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare-record.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.