Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia: Confruntări între manifestanţi pro şi anti-islam în legătură cu construcția unei moschei

imam moschee

Circa 150 de protestatari anti-islamici s-au confruntat duminică la Melbourne (Australia) cu câteva sute de manifestanţi ce participau la un marş de susţinere a musulmanilor, incidente petrecute în apropierea locului unde ar urma să fie ridicată o moschee, transmite agenţia Reuters. 

Poliţia a intervenit în forţă pentru a separa cele două tabere şi mai multe persoane au fost arestate. Protestatarii din grupul anti-islam, cei mai mulţi simpatizanţi a două partide de extremă-dreapta, au cerut expulzarea musulmanilor din Australia şi oprirea imigraţiei musulmane, în timp ce tabăra pro-islam a replicat cu lozinci în care acuza celălalt grup de 'rasism' ori 'nazism'. 

Incidentele de la Melbourne survin după ce la începutul săptămânii liderul mişcării anti-islam 'Reclaim Australia', Phillip Galea, a fost încarcerat pentru posesie ilegală de materiale pirotehnice şi dispozitive cu electroşocuri. El a cerut autorităţilor ca în închisoare să fie izolat de infractorii musulmani, temându-se pentru siguranţa sa. 

În ultimele luni în Australia au fost create mai multe partide de extremă-dreapta, unul fiind lansat chiar de liderul formaţiunii naţionaliste olandeze Partidul pentru Libertate (PVV), Geert Wilders. La rândul lor, musulmanii au anunţat săptămâna trecută că îşi vor constitui şi ei o formaţiune politică. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.