Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toţi jucătorii de la Australian Open au fost testaţi negativ la Covid-19, anunţă organizatorii

www.libertatea.ro
Australian Open tenis

Toţi jucătorii de tenis care au fost testaţi pentru Covid-19 în urma unui caz pozitiv într-un hotel din Melbourne, înaintea Openului Australiei, precum şi persoanele acreditate la această competiţie, au avut rezultate negative, au anunţat vineri organizatorii, citaţi de AFP, potrivit Agerpres.

"Toate testele efectuate ieri (joi) au fost negative", conform unui mesaj postat pe contul oficial de Twitter al primului turneu de Mare Şlem al anului.


Cele şase turnee pregătitoare pentru Australian Open au fost reluate vineri, cu un program foarte încărcat şi cu formate adaptate pentru recuperarea timpului pierdut.

Citește și: 'AFACERE' ILEGALĂ cu indemnizații pentru SPRIJIN Covid-19 DEMANTELATĂ de procurori - Persoane care falsificau acte pentru artiști, sub LUPA anchetatorilor

În total, 507 persoane au fost nevoite să se supună testelor pentru coronavirus şi obligate să se izoleze în camerele lor până la sosirea rezultatelor, după ce un angajat al hotelului Grand Hyatt din Melbourne a fost declarat pozitiv miercuri.

În urma acestui caz, toate meciurile programate joi au fost amânate şi urmează să se dispute pe parcursul zilei de vineri.

În ciuda acestor probleme, directorul Australian Open, Greg Tiley, s-a declarat încrezător în faptul că spectatorii vor putea asista la meciurile de calificare programate pe parcursul acestei săptămâni, precum şi la cele de pe tabloul principal, care vor debuta luni.

"Situl (de la Melbourne) va fi un loc extrem de siguri. Există controale, urmărirea contactelor, distanţarea fizică", a precizat Tiley.

Aproximativ 25.000 - 30.000 de spectatori sunt aşteptaţi să asiste zilnic la meciurile din cadrul Openului Australiei.

Până la detectarea cazului pozitiv al angajatului hotelului Grand Hyatt, statul australian Victoria nu înregistrase niciun caz local de infectare cu Covid-19 de 28 de zile.

În urma acestei noi infectări, restricţiile au fost înăsprite, mai ales în privinţa purtării măştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.