Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria ar putea introduce arestul preventiv pentru solicitanții de azil, considerați periculoși

Sebastian Kurz

Guvernul austriac a anunţat miercuri că intenţionează să instaureze un dispozitiv de arest preventiv în cazul solicitanţilor de azil care vor fi consideraţi potenţial ''periculoşi'', conform unor criterii ce urmează să fie stabilite, dar care suscită deja rezerve, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Maria Grapini, ELIMINATĂ de la numărătoarea voturilor din Comisia LIBE, după ce a GREȘIT opțiunile pentru Kovesi

Prezentând proiectul în faţa membrilor guvernului, cancelarul conservator austriac Sebastian Kurz a recunoscut că este vorba despre o chestiune ''extrem de sensibilă'', dar că el va acţiona pentru a spori securitatea în ţară.

Această formă de arest ar interveni fără o condamnare prealabilă şi ar fi urmată de o expulzare din ţară, potrivit declaraţiilor mai multor oficiali guvernamentali austrieci.

Kurz, care guvernează într-o coaliţie alături de extrema dreaptă, a dat asigurări că măsurile respective vor fi adoptate ''în cadrul legal'', în acord cu dreptul european şi Convenţia Europeană privind Drepturile Omului.

Detenţia va trebui să fie justificată prin ''ameninţări concrete, potrivit criteriilor concrete pe baza cărora vom face evaluarea'', a subliniat, la rândul său, vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, lider al Partidului Libertăţii (FPO).

Coaliţia guvernamentală de la Viena şi-a multiplicat măsurile simbolice şi practice pentru înăsprirea dreptului de azil şi a condiţiilor de primire a imigranţilor în Austria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.