Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria îl convoacă pe ambasadorul maghiar la Viena: Aşteptăm explicaţii din partea Ungariei

Facebook
Austria Viena

Austria anunţă luni că l-a convocat pe ambasadorul Ungariei la Viena, după ce Budapesta a publicat un decret care prevede eliberarea a sute de trecători de migranţi, în vederea expulzării acestora, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Aşteptăm explicaţii din partea Ungariei (...) şi l-am convocat în această (luni) după-amiaza pe ambasador în vederea unei întâlniri urgente”, anunţă Ministerul austriac de Externe într-o declaraţie remisă AFP. ”Ca ţară vecină, această decizie a Ungariei are repercursiuni directe asupra securităţii noastre”, subliniază ministerul austriac care se declară ”foarte îngrijorat”.

Austria, alertată de un reportaj recent al televiziunii ungare despre eliberarea unor presupuşi trecători de migranţi, şi-a consolidat în acest weekend controalele la frontieră. ”Trecătorii (de migranţi) sunt infractori în domeniul crimei organizate, iar acţiunile lor pun în pericol vieţi omeneşti”, a reacţionat Ministerul de Interne.

Guvernul premierului naţionalist Vikor Orban a decis, la sfârşitul lui aprilie, să elibereze 700 de deţinuţi - majoritatea originari din ţări din jurul Ungariei. Ei au obligaţia să părăsească Ungaria în termen de 72 de ore, potrivit decretului ungar.

Potrivit autorităţilor, închisorile ungare înregistrează o creştere a numărului deţinuţilor condamnaţi de trafic de persoane. Ei reprezintă în prezent 13% din numărul total de deţinuţi - adică aproximativ 2.600 de persoane din 73 de ţări.

Acest decret - publicat la 27 aprilie - vizează o limitare a ”costului contribuabililor ungari”.

Contactat de AFP cu privire la calendarul punerii în aplicare a acestei măsuri, Guvernul Orban nu a răspuns imediat. Ungaria lui Viktor Orban a adoptat o linie dură împotriva migraţiei ilegale. Ea a construit bariere la frontieră, restrânge depunerea cererilor de azil la ambasadele ungare din străinătate şi a înăsprit pedepsele cu privire la traficanţii de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.