Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria introduce în codul penal extremismul religios: sunt vizați fanaticii; pedepse cu închisoarea de până la doi ani

ec.europa.eu
justiție

O interdicţie asupra activităţilor religioase extremiste urmează să fie adăugată în Codul Penal al Austriei, potrivit unui pachet de măsuri antiteroriste prezentate miercuri de guvernul austriac, informează dpa, relatează Agerpres.

Pachetul de măsuri a fost elaborat ca reacţie la atacul terorist islamist care a avut loc la începutul lui noiembrie la Viena şi care s-a soldat cu decesul a patru oameni şi cu rănirea altor peste 20 de persoane.

Guvernul de coaliţie dintre conservatori şi verzi prevede pedepse de până la doi ani de închisoare pentru persoanele care "încearcă în mod continuu să înlocuiască elementele-cheie ale statului de drept democratic cu o ordine socială şi politică exclusiv religioasă", potrivit proiectului de lege.

Ministrul integrării sociale al Austriei, Susanne Raab, a subliniat că măsura este menită să combată "islamul politic".

Comunitatea religioasă islamică din Austria (IGGO) a criticat miercuri faptul că guvernul nu s-a consultat cu ea când a elaborat aceste măsuri şi a declarat că legislaţia propusă este foarte vagă. "Lupta împotriva terorismului şi extremismului poate fi câştigată doar împreună", a spus Umit Vural, preşedintele IGGO.

Obiectivele guvernului din Austria sunt similare celor ale guvernului francez, care lucrează la o lege menită să combată islamul radical şi să prevină radicalizarea, potrivit dpa.

Pachetul de măsuri antiteroriste din Austria includ un registru naţional al foştilor condamnaţi pentru terorism şi un registru al predicatorilor musulmani.

Cancelarul conservator al Austriei, Sebastian Kurz, doreşte de asemenea modificări legislative care să le permită tribunalelor să impună închisoare pe termen nedeterminat pentru persoane condamnate pentru terorism care continuă să constituie o ameninţare. Un proiect de lege în acest sens a fost amânat pentru anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.