Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria și Ungaria TAXEAZĂ suplimentar multinaționalele, iar președintele Academiei Române cere la fel și la noi: 'Muncim fără a beneficia de pe urma muncii'

TVR
Ioan Aurel Pop

Guvernul Austriei va acţiona în sensul reducerii taxelor pentru angajaţi şi a majorării celor ale companiilor multinaţionale, a anunțat cancelarul Sebastian Kurz, după ce Ungaria a decis impozitarea suplimentară a multinaționalelor și a băncilor.

Modelul austriac ar putea fi aplicat și în România, este cererea venită din fruntea Academiei Române. Academicianul Ioan-Aurel Pop a oferit și motivele pentru care multinaționalele ar trebui să aibă un impozit mai mare.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

“Acţiunea intreprinsă de Austria, ţară care nu a trecut prin comunism, e o soluţie de protecţionism. După 1989 am stabilit reguli foarte laxe, pentru aceste firme străine, de la bănci, la companii de exploatare a resurselor naturale, fără să ne gândim la o protecţie a bunurilor acestui popor. Pledez pentru o muncă stăruitoare a poporului român. Firmele străină trebuie să înţeleagă ce datorii au faţă de acest popor. România trebuie să fie în câştig de pe urma profiturilor uriaşe ale multinaţionalelor. Muncim fără a beneficia de pe urma acestei munci. Suntem interesaţi de bunăstarea acestei naţiuni,” a declarat academicianul Ioan Aurel Pop, la emisiunea “Cafeneaua politică,” moderată de Horia Alexandrescu, la Canal 33.

"La nivel naţional şi european, vom combate toate formele de evaziune fiscală şi toate practicile incorecte ale marilor companii, deoarece toată lumea trebuie să îşi achite contribuţiile în mod corect în perioade de acest fel", a avertizat liderul de la Viena.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.