Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria suspendă ajutorul acordat palestinienilor

Radu Pop
Facebook
Austria Viena

Austria face o gafă colosală în criza războiului din Israel

Austraia îşi suspendă ajutorul acordat palestinienilor, în valoare totală de 19 milioane de euro, ca reacţie faţă de atacul sângeros al grupului islamist Hamas asupra Israelului, a declarat luni ministrul austriac de Externe Alexander Schallenberg, informează Reuters, potrivit Rador.

Schallenberg nu a făcut o diferenţiere între Fâşia Gaza, o enclavă palestiniană condusă de Hamas, şi mult mai marea Cisiordania, condusă de Autoritatea Palestiniană, sub autoritatea preşedintelui Mahmoud Abbas, care are susţinerea Occidentului. Mişcarea Fatah, din Cisiordania, este adversara Hamas, relatează sursa citată.

Conducerea conservatoare a Austriei a adoptat una dintre cele mai puternice poziţii de susţinere a Israleului din Uniunea Europeană în ultimii ani. Drapelul israelian a fost aşezat deasupra biroului cancelarului şi a Ministrului de Externe, după atacul şocant lansat de Hamas, din Fâşia Gaza, sâmbătă. "Amploarea terorismului este atât de cumplită... că nu ne putem desfăşura activitatea ca de obicei. Aşadar, vom suspenda deocamdată toate plăţile de cooperare pentru dezvoltare din partea Austriei", a declarat Schallenberg pentru radio ORF, în comentarii confirmate de o purtătoare de cuvânt.

Duminică, Germania a dezbătut asupra opririi ajutorului către palestinieni în urma atacului Hamas, ministrul pentru Dezvoltare Svenja Schulze afirmând că guvernul a fost mereu foarte atent să verifice că banii sunt folosiţi în scopuri paşnice. Schallenberg a afirmat că Austria îşi va evalua proiectele înainte să decidă cum va continua consultările cu partenerii din afara UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.