Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Auto - F1: Britanicul James Vowles este noul conducător al echipei Williams

formula 1

Britanicul James Vowles, fost director de strategie la Mercedes în Formula 1, va conduce echipa Williams în locul germanului Jost Capito, a anunţat un comunicat citat de AFP.

Implicat de 21 de ani în F1, Vowles, care are 43 de ani, şi-a început cariera la British American Racing, ce a devenit Honda Racing, apoi Brawn GP, reuşind în 2009 dubla la piloţi (prin Jenson Button) şi constructori, înainte de a fi achiziţionată de Mercedes, informează Agerpres.

"Mercedes m-a susţinut foarte mult în parcursul meu şi ne despărţim în condiţii excelente după mai bine de 20 de ani de muncă la Brackley", în Marea Britanie, unde se află sediul actual al echipei Mercedes, de opt ori campioană mondială de F1, a declarat britanicul.

Aşteptat la Williams din 20 februarie, Volwes a spus că este "nerăbdător să înceapă" la noua sa echipă motorizată de Mercedes, cu cei doi piloţi ai săi, thailandezul Alexander Albon şi americanul Logan Sargeant, care i-a luat locul canadianului Nicholas Latifi.

El îi urmează lui Jost Capito, a cărui plecare a fost anunţată la sfârşitul lui 2021, în acelaşi timp cu cea a directorului tehnic Francois-Xavier Demaison, al cărui înlocuitor nu a fost anunţat.

Capito fusese numit în 2020, când Claire Williams, fiica fondatorului echipei, Franck Williams, a părăsit compania definitiv.

Sezonul de Formula 1 se reia pe 5 martie cu Marele Premiu al Bahrainului. Testele de presezon sunt programate în această ţară în perioada 23-25 februarie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.