Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoportretul infantil al lui Kurt Cobain a fost vândut la licitaţie pentru 280.000 de dolari

kurt cobain

Casa de licitaţii californiană Julien's Auctions a vândut pe 13 iunie un autoportret caricatură desenat şi adnotat de Kurt Cobain, solistul formaţiei Nirvana, la aproape 250.000 de euro, o sumă, record, de trei ori mai mult faţă de estimarea iniţială, scrie Le Figaro, arată News.ro.

Într-un fel de autocaricatură Kurt Cobain, legendarul cofondator al grupului Norvana, a scris şi semnat alături de imaginea sa: "Eu nu ştiu să cânt şi nu-mi pasă! Kurdt Cobain ROCK STAR".

Pe 13 iunei, casa de vânzări Julien's Auctions, specializată în obiecte memoriale din cinema şi muzică, a vândut acest desen al artistului - decedat prematur la 27 de ani, pe 5 aprilie 1994 - pentru suma de 281.250 de dolari.

Două alte amintiri din perioada "Nevermind" a lui Kurt Cobain au fost de asemenea vândute. O pedală de efect de distorsiune pentru chitara DOD FX69 folosită de star într-un concert susţinut de Nirvana la San Diego Sports Arena pe 29 decembrie 1993, cu câteva luni înainte de tragica sinucidere, a fost adjudecată pentru 16.000 de dolari.

Programul muzical din 20 aprilie 1990 al formaţiei Nirvana la Olde Club de la Swarthmore în Pennsylvania, redactat de mână de chitarist, a fost vândut pentru o sumă asemănătoare.

Nirvana a fost fondată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain împreună cu basistul Krist Novoselić, în 1987, în Aberdeen. Trupa s-a stabilit mai târziu în Seattle, iar în 1990, toboşarul Dave Grohl s-a alăturat celor doi membri fondatori. Nirvana a lansat trei albume de studio - „Bleach” (1989), „Nevermind” (1991) şi „In Utero” (1993) - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2014.

Vezi și: Sute de obiecte ale cântăreţei Janet Jackson, inclusiv rochia ei de mireasă, scoase la licitaţie

Pe 8 aprilie 1994, Kurt Cobain a fost găsit mort în casa lui din Seattle. Analizele au determinat că moartea sa a survenit, cu trei zile înainte, prin împuşcare, iar arma şi un bilet de adio au fost găsite la faţa locului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.