Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorii jafului de 113 milioane de euro de la Dresda, găsiți vinovați de instanță: bărbații riscă pedepse de până la șase ani de închisoare

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Cinci bărbați implicați în jaful de bijuterii din orașul german Dresda au fost găsiți vinovați de instanță. În urmă cu patru ani, ei au furat dintr-un muzeu bine păzit o comoară evaluată la peste 110 milioane de euro.

Bărbații fac parte din grupări infracționale cunoscute. Ei riscă pedepse cuprinse între patru și șase ani, potrivit BBC.

Comoara a fost furată în 2019, dintr-un muzeu din Dresda. Hoții au furat piesele care făceau parte dintr-o colecție creată în 1723 de către conducătorul Saxoniei, Augustus cel Puternic. Piesele care valorează 113 milioane de euro au fost ținute într-un seif. O parte din comoară a fost recuperată de polițiști și înapoiată muzeului. Alte piese ale comoarei nu au fost găsite și ar putea fi pierdute pentru totdeauna, scrie Mediafax.

Oficialii germani au stabilit că jaful a fost bine planificat și realizat cu profesionalism. Înainte de a pătrunde în muzeu, hoții au dat foc unui panou electric, lăsând străzile din cartier în întuneric. Mai multe personaje mascate au pătruns apoi în galerie, au spart o vitrină de sticlă cu un topor și au luat bijuteriile cu ajutorul unei sfori de pescuit.

Ulterior, hoții au fugit cu o mașină pe care poliția a găsit-o în flăcări într-o parcare subterană. Întreaga operațiune a durat mai puțin de 10 minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.