Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile au semnat un contract în valoare de peste 116 miliane de lei pentru reabilitarea unui drum care leagă Ilfovul de DN1 și A3

tv8.md
drum in lucru

Drumul Judeţean 101 Baloteşti - Moara Vlăsiei - Gruiu - Sitaru, care leagă nordul judeţului Ilfov de DN 1 şi de autostrada A 3, va fi reabilitat complet pe o porţiune de 24 de kilometri. Lucrările presupun săpături, turnare asfalt, realizare piste de biciclişti, creare de spaţii pentru autobuz şi plantarea de arbori pe marginea drumului. Contractul de finanţare, care se ridică la peste 116 milioane de lei, a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov, Marian Petrache, şi de directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI), Dan Nicula, informează News.ro.

Citește și: Proiect grandios: CFR a anunțat costurile și durata modernizării căii ferate între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de către reprezentanţii CJ Ilfov, DJ 101 Baloteşti - Moara Vlăsiei - Gruiu-Sitaru va fi reabilitat complet pe o porţiune de 24 de kilometri. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 116.406.583, 68 lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Ilfov este de 55.728.029, 27 lei.

Contractul de finanţare a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache şi de directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI), Dan Nicula.

”Noi azi finalizăm un proces început acum câţiva ani, pentru cea mai importantă rută de transport judeţean. Reabilităm şi modernizăm, în total, 80 de kilometri de drumuri judeţene. Lucrările ne costă 60-70 de milioane de euro, în condiţiile în care noi am primit, prin buget, suma de un milion de euro pentru toţi cei peste 450 de kilometri de drumuri judeţene pe care îi avem în administrare. Soluţia salvatoare au fost fondurile europene, care ne permit să îmbunătăţim infrastructura. Infrastuctura, educaţia, şcolile atrag investiţii în judeţ, iar investiţiile, dacă au loc pe un fond economic predictibil, aduc dezvoltare economică. Creşterea calităţii vieţii se poate face doar prin dezvoltare economică susţinută”, a spus preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

Porţiunea de drum din DJ 101, care va intra în reabilitare, trece prin comune în care locuiesc, în total, aproape 25.000 de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.