Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile saudite consideră 'fără fundament' raportul expertei ONU care spune că prinţul Mohammed bin Salman e implicat în asasinarea lui Jamal Khashoggi

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

Numărul doi în diplomaţia saudită, Adel al-Jubeir, a respins miercuri drept ”fără fundament” raportul ONU care reclamă o anchetă cu privire la responsabilitatea prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează news.ro.

”Nu este nimic nou. Raportul repetă ceea ce s-a spus şi ceea ce a colportat presa”, a declarat, într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul de stat saudit la Ministerul de Externe Adel al-Jubeir.

”Raportul conţine contradicţii şi acuzaţii fără fundament, ceea ce îi pune la îndoială credibilitatea”, a adăugat el.

Citește și: Eugen Teodorovici îi dă prima sarcina noul preşedinte al ANAF! Ce va avea de făcut Mirela Călugăreanu

După ce a anchetat timp de şase luni moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, raportoarea specială ONU cu privire la execuţii extrajudiciare Agnès Callamard a anunţat, într-un raport, că a ”stabilit că există elemente de probă credibile care justifică o anchetă suplimentară cu privire la responsabilitatea individuală a unor oficiali saudiţi de rang înalt, inclusiv a prinţului moştenitor” Mohammed bin Salman, supranumit MBS.

După ce a negat, iniţial, crima, Riadul a avansat mai multe versiuni contradictorii şi susţine în prezent că Jamal Khashoggi a fost ucis într-o operaţiune neautorizată de către putere.

Citește și: Vești importante pentru toți pensionarii! Ce se va întâmpla de la 1 septembrie

Experta ONU îl îndeamnă pe secretarul general al ONU Antonio Guterres ”să deschidă o anchetă penală de urmărire cu privire la asasinarea domnului Khashoggi, în vederea constituirii unor dosare solide despre fiecare dintre presupuşii autori”.

Jamal Khashoggi, care a emigrat în Statele Unite, era un critic al prinţului miştenitor Mohammed bin Salman.

Potrivit unor informaţii de presă, CIA a apreciat că asasinatul probabil a fost comandat de către prinţul moştenitor - liderul de facto al regatului saudit.

Citește și: Lovitură pentru Paraziții! Ce despăgubiri vor polițiștii pentru piesa ’Antimiliție’ .

În procedura lansată în justiţia saudită, acuzarea l-a dezvinovăţit pe prinţul moştenitor şi a inculpat 20 de persoane, cerând pedeapsa cu moartea împotriva a cinci dintre aceşti bărbaţi.

În raportul său, Callamard cere de asemenea poliţiei federale americane (FBI) să deschidă o anchetă cu privire la jurnalist, care era rezident american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.