Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat creșterea capacității de înmagazinare a gazelor în două depozite

wikipedia
anre

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat creșterea capacității de înmagazinare subterană a gazelor naturale pentru două depozite naționale, situate în Târgu-Mureș și Sărmășel, anunță MEDIAFAX.

Cei doi operatori ai sistemelor de înmagazinare a gazelor naturale din România, Depomureș și Depogaz, au solicitat ANRE aprobarea demarării proiectelor de extindere a depozitelor menționate, care sunt în același timp Proiecte de Interes Comun la nivelul Uniunii Europene, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 347/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

Aceste proiecte modernizează depozitele existente prin majorarea capacității de înmagazinare subterană în cazul DEPOMUREȘ (depozitul Târgu-Mureș) de la 200 milioane m3/ciclu la 300 milioane m3/ciclu și în cazul DEPOGAZ (depozitul Sărmășel) de la 900 milioane m3/ciclu la 1550 milioane m3/ciclu, respectiv prin creșterea debitelor de injecție și de extracție a gazelor în și din depozite. Astfel, capacitatea totală de înmagazinare subterană de gaze naturale a României va crește de la 3070 milioane m3 la 3820 milioane m3.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

Valoarea totală a proiectelor de investiții este de cca. 192 milioane euro. Din această valoare, cei doi inițiatori de proiecte au dreptul și intenționează să aplice pentru obținerea unor finanțări nerambursabile sub formă de granturi pentru lucrări de cca. 80 mil. euro prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility - CEF), implementat în baza Regulamentului (UE) nr.1316/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.