Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea Palestiniană a anunţat retragerea personalului de la punctul de trecere a frontierei dintre Gaza şi Egipt

Jurnalistii.ro
steag palestina

Autoritatea Palestiniană (AP) a anunţat duminică retragerea personalului de la punctul de trecere a frontierei dintre Gaza şi Egipt. Măsura a blocat practic principalul punct de ieşire din Fâşia Gaza, transmite Reuters, relatează Agerpres.

AP, condusă de preşedintele Mahmoud Abbas, şi-a motivat decizia ca o reacţie la subminarea activităţilor sale de către militanţii islamişti. "În urma insistenţei Hamas de a promova diviziunea (...) şi interogării, reţinerii şi eliminării angajaţii noştri, ne-am convins că este inutil să ne continuăm prezenţa aici", a comunicat AP.

Pentru redeschiderea frontierei la Rafeh, Egiptul trebuie să accepte un nou operator al punctului de trecere. În absenţa reprezentanţilor Autorităţii Palestinene, care are sediul în Cisiordania, atribuţiile de control la graniţă ar putea reveni organizaţiei Hamas, rivala AP. Autorităţile egiptene nu au comentat situaţia.

Oficialii AP au fost desfăşuraţi la frontierele Fâşiei Gaza cu Israelul şi Egiptul în 2017, în urma medierii egiptene. Măsura a fost considerată un prim pas concret către soluţionarea divergenţelor dintre AP şi Hamas.

Citește și: Măsuri dure luate de Polonia: a închis 13 escape room-uri, după ce cinci adolescente au murit într-un incendiu într-un astfel de loc de distracţie

Până la rezolvarea problemei, potrivit estimărilor unor organizaţii pentru drepturile omului, circa 95% din cei două milioane de locuitori din Gaza nu mai au cum să iasă din acest teritoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.