Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile au intrat în PANICĂ: Decizia DISPERATĂ a poliţiei după dispariţia lui Sebastian Ghiţă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova a informat, joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la faptul că fostul deputat Sebastian Ghiţă a încălcat termenii controlului judiciar pe cauţiune prin neprezentarea sa la DNA Ploieşti în baza citaţiei emise de procurori, urmând ca judecătorii să dispună în consecinţă. Purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, Marian Popescu, a declarat, pentru Agerpres, că Sebastian Ghiţă, care se află sub control judiciar pe cauţiune, s-a prezentat ultima dată la Poliţie luni, unde a semnat conform procedurii impuse prin această măsură.

Citeşte şi: Doliu în lumea fotbalului: Un fost mare jucător a încetat din viaţă

Totodată, una dintre obligaţiile impuse prin măsura controlului judiciar era ca fostul parlamentar să se prezinte ori de câte ori era chemat de autorităţi, obligaţie pe care Ghiţă a încălcat-o, miercuri, prin neprezentarea sa la sediul DNA Ploieşti în urma citării. "În condiţiile în care inculpatul a încălcat termenii controlului judiciar, IJP Prahova a informat, în această dimineaţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va dispune în consecinţă", a spus Marian Popescu.

Citeşte şi: Autorul atacului din Germania a creat isterie printre autorităţi: Decizia DISPERATĂ a germanilor

La data de 22 noiembrie, ÎCCJ a decis definitiv că Sebastian Ghiţă rămâne sub control judiciar pe cauţiune în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti alături de foşti şefi din poliţie şi parchete. De asemenea, instanţa a respins, la acel moment, cererea lui Sebastian Ghiţă de a părăsi teritoriul României fără încuviinţarea judecătorilor. Procurorii DNA Ploieşti au emis, miercuri, mandat de aducere pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, după ce acesta nu s-a prezentat la Parchet în baza citaţiei anchetatorilor, au declarat surse apropiate anchetei. Potrivit acestora, Ghiţă a fost citat să se prezinte la DNA Ploieşti la ora 12,00 în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, el trimiţându-şi avocaţii, care au refuzat să facă declaraţii în faţa presei.

În aceste condiţii, fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit, au adăugat sursele citate. Poliţiştii îl caută în continuare pe Sebastian Ghiţă, sursele menţionate precizând că a fost dat în consemn la punctele de frontieră şi că este căutat pe teritoriul întregii ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.