Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile au prelevat probe şi au demarat acţiunide igienizare a zonei, după ce s-a descoperit poluare cu produs petrolier pe râul Argeş

www.romaniatv.net
râu, apă poluată

Echipele Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea au intervenit marţi seară pentru identificarea sursei de poluare de pe râul Argeş, în zona parcului Lunca Argeşului - Podul Viilor, iar în cursul dimineţii, au revenit la locul identificat pentru prelevarea de noi probe de apă şi demararea acţiunilor de igienizare a zonei. La faţa locului, se află şi reprezentanţii Inspecţiei Bazinale de Apă. Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au continuat verificările şi a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de infectare a apei, potrivit news.ro.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au continuat verificările în ceea ce priveşte poluarea de pe Râul Argeş, din zona Lunca Argeşului-Podul Viilor şi au ridicat probe de sol, apă şi din substanţă, în vederea efectuării unei expertize.
De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de infectare a apei.
În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineata zilei de 31.01.2023, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Piteşti, strada Depozitelor, având ca obiect de activitate servicii de reparaţii auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deşeuri petroliere.
Cu ocazia cercetării la faţa locului, au fost ridicate probe de sol, apă şi din substanţa cu aspect şi miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabilii dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătăţii oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislaţiei în vigoare.
În continuare se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de infectare a apei, faptă prevăzută şi pedepsită de art.356,  aliniatul1 din Codul penal, art.98 alin.2 lit.a din OUG 195/2005 privind Protecţia Mediului şi art.92 alin 1 din legea 107/1996 privind Legea Apelor, urmând a fi luate măsurile legale în consecinţă.

În urma inspectării cursului apei şi a zonelor riverane s-a constatat că posibila cauză a poluării este deversarea unei cantităţi de uleiuri sau produse petroliere într-un afluent al râului.

Au fost prelevate probe de apă din mai multe zone, urmând să se efectueze analizele de laborator pentru identificarea substanţelor poluante.

La faţa locului au fost prezente şi echipele ISU Argeş, reprezentanţii Gărzii de Mediu Argeş, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, grupa operativă şi poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea efectuării cercetării şi stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.