Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile de la Budapesta au găsit al 25 -cilea cadavru din naufragiul de pe Dunăre

Un al 25-lea corp a fost găsit în urma naufragiului pe Dunăre, la Budapesta, în data de 29 mai al unui vas ce transporta turişti sud-coreeni, trei victime fiind în continuare date dispărute, a anunţat joi poliţia ungară, citată de France Presse, potrivit agerpres.ro.

Corpul a fost găsit miercuri seara între localităţile Bicske şi Madocsa, la 100 de de kilometri în avalul fluviului, a precizat aceasta.

'Sirena', un vas turistic ce transporta 33 de sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungar, s-a scufundat în şapte secunde după ce a intrat în coliziune cu nava 'Viking Sigyn' în zona podului Margareta, în centrul capitalei ungare.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

Numai şapte persoane, toţi sud-coreeni, au supravieţuit acestui naufragiu, cel mai grav pe Dunăre în ultimii ani.

Ungaria a anunţat că va consolida dispozitivul său de căutare pentru a încerca să găsească toate corpurile dispărute. Poliţia a confirmat că nu mai sunt cadavre la bordul epavei, care a fost scoasă din apă miercuri.

Arestat în urma acestei tragedii în cadrul anchetei pentru 'neglijenţă criminală pe o cale navigabilă publică', căpitanul ucrainean al navei 'Sigyn' a fost pus în libertate joi. Un tribunal ungar a ordonat miercuri eliberarea sa sub control judiciar, pentru o cauţiune de 47.000 de euro, având interdicţie de a părăsi ţara.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

Imagini de pe camere de supraveghere arată 'Sigyn', o navă de 135 de metri, apropiindu-se în mare viteză de vasul 'Sirena' în momentul accidentului.

Această tragedie a generat o emoţie profundă în Ungaria, precum şi în Coreea de Sud, ţară deja traumatizată de naufragiul feribotului Sewol, în aprilie 2014 în largul coastelor sale, soldat cu 304 morţi, majoritatea liceeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.