Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile de la Roma spun că există mai mulţi ofertanţi interesaţi de o rafinărie a grupului rus Lukoil din Sicilia

lukoil

Ministrul italian al Industriei, Adolfo Urso, a declarat, joi, că autorităţile de la Roma au fost informate că există mai mulţi ofertanţi potenţiali, atât interni, cât şi internaţionali, pentru rafinăria din Sicilia a grupului rus Lukoil, transmite Reuters.

Rafinăria ISAB, la care lucrează aproximativ 1.000 de angajaţi, este deţinută de firma elveţiană de trading Litasco SA, care la rândul său este controlată de grupul Lukoil. Amplasată în Sicilia, una dintre cele mai sărace regiuni italiene, rafinăria ISAB este responsabilă pentru 20% din capacitatea de rafinare a ţării, iar activitatea sa va fi afectată după ce luni, 5 decembrie, a intrat în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc transportat pe mare, potrivit Agerpres.

Adolfo Urso a declarat pentru Reuters că orice acord privind vânzarea acestei rafinării va fi analizat cu atenţie de autorităţile de la Roma adăugând că executivul italian este gata să îşi utilizeze puterile speciale de care dispune pentru a impune o serie de condiţii pentru potenţialii cumpărători ai acestei rafinării, inclusiv cu privire la protejarea mediului.

Urso a spus că există până la 10 cumpărători interesaţi în preluarea rafinăriei Lukoil din Sicilia, dar nu a dorit să le dezvăluie identitatea.

Săptămâna trecută, mai multe surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Lukoil şi fondul american Crossbridge sunt aproape de a ajunge la un acord privind vânzarea rafinăriei grupului rus din Sicilia. Tranzacţia dintre Lukoil şi Crossbridge ar putea fi evaluată la aproape 1,5 miliarde de euro, susţin sursele, care avertizează că ar putea fi modificate detaliile finale ale acordului.

Urso nu a dorit să comenteze informaţiile apărute în presă referitoare la negocierile cu fondul Crossbridge.

Grupul petrolier rus Lukoil nu este afectat de sancţiuni, dar furnizorii şi creditorii ISAB nu vor să aibă relaţii comerciale cu o entitate rusească, în urma conflictului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.