Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Cambodgia au declarat 12 persoane decedate în urma consumului unui vin de orez care conţinea niveluri toxice de metanol

bauturi alcoolice

Doisprezece persoane au murit în Cambodgia după ce au consumat vin de orez care conţinea niveluri toxice de metanol, a informat joi Ministerul Sănătăţii din această ţară, potrivit DPA.

Autorităţile sanitare au declarat că 12 persoane au decedat după ce au consumat alcool produs local şi alte cel puţin cinci persoane au fost spitalizate, scrie Agerpres.ro.

Consumul de vin a avut loc la începutul lunii mai la o înmormântare din provincia Kandal, care se învecinează cu capitala Phnom Penh, au indicat mass-media locale.

Vinul "de plante" conţinea niveluri toxice de metanol, potrivit unei anchete a ministerului, care a inspectat peste două duzini de magazine.

Autorităţile, potrivit cărora primul caz a apărut pe 8 mai, au făcut apel locuitorii din zonă să nu mai consume vin de orez produs local, deoarece acesta conţine adesea substanţe chimice periculoase.

Autorităţile au închis fabrica de vinuri de plante responsabilă pentru lotul care a provocat decesele şi probabil va lua măsuri legale împotriva proprietarilor, a relatat publicaţia locală Voice of Democracy.

Aceste decese survin în urma unor măsuri luate în Cambodgia rurală împotriva alcoolului contrafăcut după ce mai multe persoane au murit într-o otrăvire în masă similară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.