Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Germania fac apel la populaţie să stea departe de zona calamitată de inundaţii

liberation.fr
germania inundatii

Poliţia şi echipa de gestionare a crizelor care lucrează în zonele inundate din landul Renania-Palatinat fac apel la populaţie să nu călătorească în această regiune din vestul Germaniei pentru a ajuta, informează DPA.

''Dorinţa populaţiei de a ajuta continuă să fie de neclintit şi copleşitoare'', se arată într-un comunicat al poliţiei din Kassel, dat publicităţii sâmbătă. Totuşi, din cauza numărului mare de voluntari care au venit să ajute, drumurile din zonă sunt congestionate, continuă comunicatul.

Utilajele grele necesare pentru construcţia de drumuri şi poduri şi pentru refacerea zonei aprovizionării cu apă sunt blocate în ambuteiaje. Nici vehiculele destinate îndepărtării gunoaielor şi a resturilor de construcţie sau vehiculele de urgenţă şi de salvare nu reuşesc să treacă, scrie Agerpres.ro.

''Vă rugăm să nu vă mai deplasaţi în zona calamitată'', a subliniat comunicatul poliţiei.

Unele părţi din vestul Germaniei au fost lovite de ploi la începutul acestei luni, provocând moartea a aproximativ 170 de persoane.

Comunicatul a adăugat că va fi nevoie de asistenţă pentru o lungă perioadă de timp şi că voluntarii dornici să ajute pot veni mai târziu sau pot face voluntariat în altă parte.

Voluntarii de la Agenţia Federală pentru Ajutor Tehnic (THW) au fost uneori trataţi cu ostilitate când se aflau în zonă. Sabine Lackner, vicepreşedintă a THW, a declarat că printre cei care au proferat injurii se numără victimele frustrate ale inundaţiilor, dar şi membri ai mişcării Querdenken (Gândire laterală) - care a protestat împotriva măsurilor împotriva coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.