Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Germania, în ALERTĂ: Operaţiuni de amploare în toată ţara

reuters
berlin atac

Autorităţile germane şi-au continuat sâmbătă ancheta privind atentatul de la Berlin după uciderea presupusului autor, tunisianul Anis Amri, căutând posibili complici care l-ar fi putut ajuta să ajungă în Italia deşi pe urmele sale se aflau forţe impresionante de poliţie, relatează AFP. "Pericolul terorist rămâne prezent", a avertizat vineri cancelarul Angela Merkel. "Ameninţarea teroristă rămâne ridicată în Germania", a afirmat la rândul său ministrul de interne, Thomas de Maiziere. "Pentru noi acum, este foarte important să aflăm dacă pregătirea şi executarea" atentatului din târgul de Crăciun din Berlin şi "fuga suspectului, au fost făcute cu sprijinul unei reţele, a unor complici sau persoane care l-au ajutat", a declarat vineri şeful parchetului antiterorist, Peter Frank.

Citește și: Crin Antonescu: 'Cea mai mare realizare a mea e că nu mai există PDL' / VIDEO

Pentru asta, anchetatorii trebuie să reconstituie traseul exact al tunisian Anis Amri de la Berlin până la Milano, a explicat Peter Frank. Mass-media germană se întreabă însă cum a reuşit Anis Amri să părăsească Germania deşi poliţia din întreaga ţară era pe urmele sale şi a început să pună întrebări cu privire la eficacitatea sistemului de securitate instituit după atentat. Potrivit poliţiei italiene, bărbatul a trecut prin Franţa pentru a ajunge la Milano. Anis Amri a fost ucis în noaptea de joi spre vineri de un poliţist în timpul unui control de rutină în apropierea unei gări la Milano, după ce a deschis focul asupra ofiţerilor, rănind uşor unul dintre ei. În bagajul său, anchetatorii au găsit un bilet de tren care arăta că suspectul a urcat la Chambery, în estul Franţei, a trecut prin Torino, înainte de a ajunge în cursul nopţii la Milano, a relatat presa germană, conform Agerpres.

Citeşte şi: Crin Antonescu: 'Încercarea de invalidare a mandatului lui Dragnea, o PROSTIE MONUMENTALĂ a PNL'

La Paris, directorul general al poliţiei naţionale franceze, Jean Marc Falcone, a confirmat faptul că anchetatorii francezi lucrează "zilnic cu serviciile germane şi italiene", pentru a stabili traseul exact al lui Amri de la Berlin la Milano. "Direcţia antiteroristă a poliţiei judiciare a fost sesizată (...) şi procedează la controale extinse. Dorim să determinăm dacă în călătoria sa, acest terorist a putut tranzita teritoriul nostru", în special pe la Chambery, a declarat Falcone într-un interviu apărut sâmbătă în Journal du Dimanche.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.